Voor de tweede achteréénvolgende keer verloor Spijkenisse. Dit keer was Swift te sterk. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse laat kansen op koppositie liggen tegen Swift

Sport 116 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft zaterdag de kansen om de eerste plaats in de Hoofdklasse A te veroveren laten liggen. De ploeg uit Spijkenisse verloor op eigen terrein van het Amsterdamse Swift. Die ploeg won met 1-3. Bij rust stond het team van Peter Wubben met 1-1 gelijk.

Al binnen een kwartier leek Spijkenisse het goed te doen tegen de middenmoter uit de hoofdstad. Het was Marvin van der Pluijm die voor de openingstreffer zorgde. Daarna kreeg Spijkenisse nog een flink aantal kansen, maar gescoord werd er niet. Nadat Spijkenisse niet kon scoren, was er een tegenstoot van Swift, die kort voor rust voor de gelijkmaker zorgde. Hierna was Swift beter.
Betere ploeg
'Als ik naar de wedstrijd kijk dan waren er na de vroege openingstreffer volop kansen voor ons. Dan vliegt er een goal bij hen in en komen ze na rust op 1-2. Vanaf dat moment waren wij ook de betere ploeg. Het is erg zonde, omdat Achilles Veen ook verloor en we daardoor koploper konden worden. Achilles Veen staat nu ook op twee punten', meent Peter Wubben.

Doordat de club in de competitie een oneven aantal wedstrijden heeft is komende zaterdag al de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. RVVH is hierin de tegenstander. 'Dat is ook een lastige ploeg dus wordt het een moeilijke wedstrijd', besluit Wubben.