SC Botlek wist zaterdag SSS op de juiste manier aan te pakken en won met 5-2. Fotografie: Peter de Jong

SC Botlek pakt SSS op de juiste manier aan

Sport 214 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft zaterdag een mooie overwinning behaald op SSS. De ploeg van Richard Koutstaal won van de nummer twee van de competitie met 5-2. Daarmee spoelde de ploeg uit Spijkenisse de kater van vorige week weg, toen in de slotminuut werd gelijk gespeeld tegen koploper Rozenburg.

Al na elf minuten was het Jordy de Winter die de ploeg op voorsprong bracht. Daarna nam men het overwicht over, toch kwam tien minuten voor het einde de gelijkmaker op bord dankzij Lewis Makengo. Op slag van rust was het Mike Kortsmit die voor de ruststand van 2-1 zorgde.

Na de thee was het snel over. Binnen het uur waren het Quincy de Lobel en Shurnel Francois die voor een ruime 4-1 voorsprong zorgde. Na de tegentreffer in de laatste tien minuten van Makengo, was het opnieuw Francois, die de eindstand bepaalde op 5-2.

'We hebben vandaag op de juiste momenten toegeslagen. We wilden gebruik maken van onze snelle omschakeling. We wisten vooraf dat dit hun zwakke punt was. Daarom heb ik het systeem weer wat aangepast in vergelijking met vorige week", verklaarde Richard Koutstaal na afloop. Zaterdag treft de ploeg Velo voor de beker. 'Competitie heeft de voorkeur, maar een rondje verder zou mooi zijn', zegt Koutstaal.