SC Botlek haalt uit tegen De Jonge Spartaan

Sport 132 keer gelezen

Middelharnis- SC Botlek heeft zich in de zinderende derde klasse D mede aan de kop genesteld door met een eclatante 2-5 (0-1) overwinning tegen De Jonge Spartaan niets aan de doelgestelde ambities te willen overlaten.

'We hebben na een matige eerste helft vervolgens laten zien dat we best een aardig stukje kunnen voetballen', stelde Richard Koutstaal. 'En waar we de kansen in het eerste deel lieten liggen, daar sloegen we in de tweede helft toe. We hebben in de eerste drie wedstrijden alvast een lekker buffertje opgebouwd om eventueel tegen een kater op te lopen', verwoordde de trainer van SC Botlek de goede competitiestart. Doelman Kevin Rijsdijk hield de Botlekkers in het begin van de wedstrijd met enkele knappe reddingen op de been, waarna het via aanwinst Shurnel Francois met een prima goal toesloeg: 0-1. 'We kwamen in de tweede helft veel meer aan voetballen toe en scoorden toen ook.' John Ackon, Kevin de Faria, Shurnel Francois en Quincy de Lobel brachten de Spijkenissers in euforische stemming, waarna DJS in de slotfase nog twee keer tegen scoorde: 2-5.

SC Botlek: Kevin Rijsdijk; Patrick Klaris, Kevin Michilsen (46. Glenn Meles), Mike Loendersloot, Marvin van den Ende (75. Nashri Jacobi); Jamal Abdalla, Quincy de Lobel, Jordy de Winter (46. Kevin de Faria); John Ackon, Mike Kortsmit, Shurnel René Jean Francois.