Afbeelding

Olympia één helft gelijkwaardig aan ADO

Sport 153 keer gelezen

's-Gravendeel- Olympia heeft de competitieouverture op het sportcomplex Trekdam in 's-Gravendeel tegen titelkandidaat ADO met een 16-8 (5-4) nederlaag afgesloten.

'We hebben vijf ervaren krachten moeten vervangen door jonge spelers', gaf de nieuwe trainer/coach Peter Buitendijk de opbouwfase van zijn korfbalselectie aan. 'Handhaven in de derde klasse is de eerste doelstelling en daarnaast willen we stappen maken. De eerste stap die we hebben gezet was de eerste helft tegen ADO. We waren drie kwartier lang gelijkwaardig aan de tegenstander. Toen zij daarna in korte tijd een gat sloegen van 6-5 naar 13-5 was het over. 'We hebben een enthousiaste en ambitieuze groep waarmee we kunnen bouwen en daarbij kijken we wat er te halen is.' De Olympiaanse treffers kwamen uit handen van Glenn Everwijn (drie keer), Shane van Bree, Dianne van der Steen, Nienke Kros, Jason Blakmoor en Martijn van den Breevaart. Lennart Orgers moest zich vanwege blaren onder de voet in de tweede helft laten vervangen door Martijn van den Breevaart.

Olympia: Lennart Orgers (36. Martijn van den Breevaart), Jason Blakmoor, Eline van der Wacht, Nadine van der Steen; Nienke Kros, Dianne van der Steen, Shane van Bree, Glenn Everwijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant