Ashraf Rahil scoorde zaterdag één van de treffers voor SCO'63. Fotografie: Peter de Jong

SCO'63 opent met ruime zege op BZC/Zuiderpark

Sport 222 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 opende zaterdag de competitie met een ruime zege tegen de ploeg waar het vorig jaar nog alle moeite mee had. De ploeg van Peter Hoek trad aan tegen BZC/Zuiderpark en won op sportpark Oostbroek met 5-2. Bij rust stond het 3-0 voor de Spijkenissers.

Voor rust was het Sabon Yildrim die na tien minuten de score wist te openen. Vervolgens was het twee minuten later opnieuw raak voor Yildrim, die daarmee de score verdubbelde. Kort voor rust was het Demirturkoglu die de ruststand op 3-0 bracht.

Uitgebouwd
Na rust kon SCO'63 de score rustig verder uitbouwen. Na een klein kwartier was het Nigel Wilschut die al voor de vierde goal van de middag wist te zorgen. Tien minuten voor tijd was het Aschraf Rahil die voor vijfde keer de Rotterdamse doelman wist te verschalken. Toch gaf de ploeg uit Rotterdam zich niet gewonnen. Twee minuten voor tijd en in de extra tijd wisten ook zij het net te vinden.

Balen tegentreffer
Coach Peter Hoek was blij met de zege van SCO'63. 'Het was een degelijke wedstrijd, tegen een matige tegenstander. Vorig jaar wonnen we net en gingen we uit onderuit. Nu was het erg gemakkelijk, maar ik baal over de tegentreffers op het einde', meent Hoek, die volgende week bij Poortugaal speelt.