SC Botlek pakt punten bij kampioenskandidaat

Sport 150 keer gelezen

Ridderkerk – SC Botlek heeft bij de start van de nieuwe voetbaljaargang een goed resultaat neergezet bij Bolnes. De ploeg uit Spijkenisse won het duel met 2-3. Bij rust stond het 1-1.

Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Op slag van rust wist Shurnel Francois de gelijkmaker tegen de touwen te jagen. Na de thee namen de gasten een voorsprong via John Ackon. Toch waren het de Ridderkerkers die zich terug vochten. De ploeg die voor het kampioenschap wordt ingeschat, moest echter aan de noodrem trekken toen Francois op het doel af ging. Vervolgens wees de arbiter naar de stip en was het Mike Kortsmit die vanaf elf meter de winnende treffer binnen schoot.

Collectief
'Bolnes is titelfavoriet in deze klasse. Dan ben je blij met een goed resultaat en zeker als we winnen. Als collectief hebben wij deze prestatie neergezet. Volgende week hebben we direct een topper, want onze tegenstander VV Pernis heeft ook gewonnen. Wij hopen dit door te trekken', meent Richard Koutstaal na het duel.