Foto: Cor Buitendijk
Foto: Cor Buitendijk

ACT Breederland pakt punten tijdens 4e NK

Sport 206 keer gelezen

Lopik - Twee maanden geleden werd de NK wedstrijd in Lopik op het laatste moment afgelast doordat er van donderdag op vrijdag enorm veel regen was gevallen dat het gehele terrein onder water had gezet. Om die reden moest er gebruik gemaakt worden van de reservedatum op de NK kalender: afgelopen weekend.

Vrijdagavond werd gelukkig het probleem van Erwin zijn auto gevonden; op de laptop werd gezien dat er een sensor in de motor kapot was.

1e manche
Peter en Erwin startten in dezelfde heat en daar zaten de snelste mannen van het veld in. Erwin startte op de eerste en Peter op de laatste startrij. Na één ronde waren er voor een aantal coureurs al problemen door botsingen met anderen of een mechanisch probleem. Dat maakte dat de Lancer Evo X van Ton van Leeuwen op de eerste plaats ging, gevolgd door Erwin en Peter, wat ook de uitslag is van de eerste manche.

2e Manche
In de tweede manche waren de rollen omgedraaid. Erwin startte op de derde startrij en Peter voorop. Beelen met de snelle Audi Quattro leidde, gevolgd door de EVO van Van Leeuwen en Peter met de Baleno. Van Leeuwen maakte een fout in de laatste ronde en hield Peter op, het hele veld kwam voorbij. Erwin kwam van achteren en wist zich uiteindelijk door te knokken tot de tweede plaats. Peter wordt achtste.

3e manche
De broers stonden naast elkaar op de middelste startrij. Bij de race naar de eerste bocht remde Erwin erg laat waardoor hij twee wagens voorbij ging. Na de eerste bocht lag hij tweede en daar eindigde hij ook. Peter kwamt ook goed weg maar had juist weer last van wat wagens waardoor hij zich naar voren moest vechten. Doordat bij de Snelle Clio een wiel afbrak, moest Peter uitwijken en verloor hij een positie. Hij werd uiteindelijk vierde.

Finale
Erwin startte als vierde, Peter als achtste. Na één ronde lag Peter op een 4e en Erwin op een 5e plaats, Beelen met de Audi Quattro spint en viel later uit. Lang is de volgorde Van Leeuwen, De Bruyn, Borgonje gevolgd door Peter en Erwin. Borgonje ging De Bruyn voorbij die een probleem leek te hebben. De broers schoven een plaats op. Van Leeuwen wint, Borgonje wordt tweede, Peter en Erwin derde en vierde.

Nog één wedstrijd
ACT Breederland heeft tijdens deze wedstrijd belangrijke punten gepakt. De wagens worden weer geheel nagekeken en klaargemaakt voor het laatste NK weekend over twee weken. Op de laatste wedstrijd in Hieslum (Friesland) moet blijken wie er volgend jaar met Nr 601 gaat rijden; het gaat tussen Ton van Leeuwen en Peter Breederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant