Aanvoerder Felino Jardim zag dat zijn ploeg Spijkenisse zaterdag opnieuw gelijk speelde. Fotografie: Peter de Jong
Aanvoerder Felino Jardim zag dat zijn ploeg Spijkenisse zaterdag opnieuw gelijk speelde. Fotografie: Peter de Jong

Spijkenisse opnieuw gelijk, nu tegen Smitshoek

Sport 247 keer gelezen

Spijkenisse – VV Spijkenisse had zich de start van de voetbalcompetitie wellicht toch iets anders voorgesteld. Na het gelijke spel tegen Noordwijk en Zwaluwen Vlaardingen werd er zaterdag opnieuw niet gewonnen. Tegen Smitshoek, één van de oude ploegen van Tom den Boer, werd het dit keer 1-1. Een stand die voor het team van Peter Wubben al bij rust was bereikt.

Alex Hordijk

Zat er in de afgelopen twee duels wat pech en een keer geluk bij, zaterdag hoopte iedereen op sportpark Jaap Riedijk gewoon op meer van de hoofdklasser. Het was Marvin van der Pluijm die voor de eerste treffer van de middag wist te zorgen. Vervolgens duurde het geluk slechts twee minuten, toen maakte Smitshoek alweer de gelijkmaker achter doelman Dyron Bijl.

Meer verwacht
Tom den Boer speelde een aantal seizoen voor Smitshoek en Heinenoord. Vijf jaar geleden vertrok hij bij Spijkenisse, maar dit seizoen is de verloren zoon weer terug op Jaap Riedijk. Hij had van de eerste drie duels meer verwacht. 'We zijn niet zo voortvarend gestart als dat wij gehoopt hadden. In het eerste duel speelden we echt fantastisch. Dan krijg je zo onterecht in de extra tijd de 3-3 om de oren. Vorige week bij Zwaluwen was het echter andersom. We gingen na de 3-3 met Noordwijk met een goed gevoel naar Zwaluwen. Toen stonden we ineens met 3-0 achter bij rust. Dan zie je vervolgens na rust dat we als team erg goed zijn en weer opstaan met elkaar. Dan komen we alsnog tot 3-3, daar moesten we blij mee zijn. Vandaag in het duel met Smitshoek hadden we gewoon moeten winnen. We kregen echt veel kansen. We hebben vooraf hoge verwachtingen gehad, die wellicht nog niet zijn uitgekomen. We hebben nu drie punten, maar in mijn ogen hadden dat er met ons spel gewoon zeven moeten zijn', meent Tom den Boer.

Kind van de club
Nu Tom den Boer weer een aantal weken is teruggekeerd bij Spijkenisse voelt het voor hem weer helemaal als vanouds. 'Ik ben hier denk ik wel met open armen weer ontvangen. Ik ben ook niet met ruzie weg gegaan. Ik heb hier de voetbalschool doorlopen als kleine jongen en ook alle jeugdteams heb ik gehad. Uiteindelijk heb ik dan al eerder een jaar of vier in het eerste elftal gespeeld. Ik ben ook jeugdtrainer bij Spijkenisse geweest, de mensen zien mij dan ook altijd al als een kind van de club. Iedereen kent me dan ook', gaat Den Boer verder

Start op bank
Dat Tom den Boer alle duels dat Spijkenisse speelde, startte op de bank heeft een reden. 'Ik ben vanuit mijn vorige club teruggekeerd met een blessure. Hierdoor ben ik in de voorbereiding eigenlijk later ingestroomd dan de andere jongens. De concurrentie is erg groot. Ik ben nog bezig met helemaal fit worden, dus dan is het niet vreemd dat ik op de bank start. Ik zit bij de groep en maak echt wel minuten. Als ik weer helemaal fit ben dan moet ik hard werken voor een basisplaats en als de kans zich voordoet, deze ook pakken', vervolgt Tom zijn verhaal

Komende tegenstander
Spijkenisse staat op dit moment tiende op de ranglijst met drie punten uit drie duels. Komende zaterdag wacht een onbekende tegenstander, koploper DFS. 'Ik ken die ploeg helemaal niet. Smitshoek heeft al tegen ze gespeeld en ik heb natuurlijk met hen er ook over gesproken. Zij verloren met 4-1 van hen. Ik hoorde dat het een hele lastige tegenstander is. Het is echt een team die de mouwen weet op te stropen. Dat is iets wat wij komende zaterdag dus ook moeten doen. We moeten ze met ons spel zien te bestrijden, dan komt het hopelijk goed', besluit Den Boer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant