SV Simonshaven verrast WCR in Rhoon

Sport 154 keer gelezen

Rhoon- SV Simonshaven zal het seizoen eindigen op de tiende plaats van de vierde klasse F, maar wil getuige de knappe 2-4 (1-0) overwinning bij WCR het voetbaljaar op een waardige manier afsluiten.

'We zijn de wedstrijd goed begonnen, maar wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten', beschreef trainer Richard van der Werf de 1-0 achterstand bij rust. 'Het was matig, we speelden zonder beleving, kwamen telkens een stapje tekort. Ik heb tijdens de rust de spelers slechts een stukje beleving gevraagd. Dat leidde uiteindelijk, mede door een terechte rode kaart voor een speler van WCR vroeg in de tweede helft, naar een eenvoudige 1-4 voorsprong en de uiteindelijke 2-4 overwinning.' Simonshaven speelt aanstaande zaterdag thuis een inhaalwedstrijd tegen TransvaliaZW, dat na eerst door de KNVB uit de competitie werd genomen vervolgens door dezelfde Bond weer werd opgenomen in de competitie. 'We hebben het in de maanden januari en februari wat laten liggen, maar hebben het daarna weer opgepakt. Het is te hopen dat er spelers bijkomen, die bij hun club net de boot missen, maar bij Simonshaven de kans krijgen om via het eerste elftal door te groeien de stap naar een hoger niveau wel aan te kunnen. Je moet Simonshaven zien als een opleidingsclub.'

SV Simonshaven: Bas Oster; Nick Veraart, Dennis Kanters, Desley Hermsen, Richard van Baalen; Mark Wolbert, Bart Wolters (80. Sven Jeurissen), Dave van Dongen (60. Bas Moree); Kevin Belder (86. Silvester Mirer), Jeroen de Kruik, Jeremy van der Ent.