Olympia heeft alle moeite om 't Capproen onder zich te houden. Foto Theo van Kralingen.
Olympia heeft alle moeite om 't Capproen onder zich te houden. Foto Theo van Kralingen.

Olympia houdt ’t Capproen op afstand

Sport 836 keer gelezen

Hellevoetsluis- Olympia heeft door een 9-9 (4-2) gelijkspel op het sportpark aan de Hellevoetse Martin Luther Kinglaan opponent 't Capproen in de staartderby van de derde klasse I niet dichterbij laten koen.

'We hebben 't Capproen met een marge van 4 punten op afstand gehouden', stelde coach Peter van Vliet zich gematigd tevreden over het resultaat. 'Speltechnisch ben ik minder tevreden over de eerste helft, maar kan ik goed leven met de tweede helft. Het is alleen jammer dat we de overwinning nog uit handen hebben moeten geven, maar mazzelden weer met een schot op de ring van de mand.' Joop Edixhoven was minder te spreken over het resultaat van zijn ploeg. 'We hebben het eerste punt in de veldcompetitie behaald, maar het hadden er gewoon twee moeten zijn', uitte de coach van 't Capproen zijn teleurstellening. 'We hebben voor rust een 4-1 voorsprong prijsgegeven, terwijl het zomaar 6-2 had moeten zijn. We waren in de eerste helft heer en meester. In de tweede helft kwamen we nog op 6-3, maar zagen we deze voorsprong omgebogen worden in een 6-8 achterstand. We mochten bij 7-9 nog blij zijn dat we terugkwamen tot 9-9 en hadden we met dat schot van Dianne (Kuiper, DR) in de laatste seconde de pech de bal uit de ring draaide.'

Wennen
De Olympianen, die het moesten stellen zonder Jerry Kasten en Sylvia de Wit, maar de rentree vierden van Martijn van den Breevaart, hadden moeite om zich aan te passen op het grasveld van de Hellevoetse korfbalclub. 'We spelen bijna wekelijks op kunstgras, dus dat was best even wennen. Bovendien was het veld vrij klein. Maar dat we ons door een slimmigheidje van één der spelers van 't Capproen (Danley Edixhoven, DR) in de eerste minuut lieten verrassen, oké, maar dat we ons een minuut later door dezelfde speler opnieuw in de maling laten nemen heeft niets met de toestand van het veld te maken, maar gewoon door niet bij de les te zijn. We hadden moeite om het spel te maken, verdedigend deden we het goed, maar het scorend vermogen bleef met slechts twee treffers ver achter, lieten we de bal zonder enige intentie te lang rondgaan en was het "schot" bij de afvang voor 't Capproen. Ik heb tijdens de rust gezegd meer diepgang te zoeken en onder de korf onrust te zaaien. Dat werd uiteindelijk goed opgepakt, maar bij 7-9 hebben we ons de kaas toch weer van het brood laten eten, hadden we de laatste minuten slimmer uit moeten spelen. Al met al ben ik tevreden over het resultaat, moet het verschil van 4 punten voldoende zijn om ons in de resterende wedstrijden veilig te spelen', aldus coach Peter van Vliet. 'We zijn driekwart van de wedstrijd in balbezit geweest, maar hebben daar te weinig rendement uit gepeurd', stelde Joop Edixhoven. 'Bij 6-3 dacht ik, dit gaat leuk, op naar de eerste overwinning en de aansluiting met Olympia, maar we hebben het in een kwartier tijd weggegeven. Bij 7-9 wilde Richard (van Marion, DR) gewisseld worden, maar hij had alles onder de korf en scoorde uit een vrije bal de aansluiter en op aangeven van Danley de gelijkmaker. Dit potje had voor ons moeten zijn, we trainen er niet hard voor om te degraderen', besloot Joop Edixhoven, die in het nieuwe seizoen als coach zal worden opgevolgd door Roy Vermaat. A-speelster Coller van der Perk, die al na vijf minuten spelen de geblesseerd geraakte Brittany de Kruijf is komen vervangen, haalde een dikke voldoende. De Olympianen spelen aanstaande zaterdag om 15.30 uur op De Brug tegen Good Luck, dat 2 punten boven de Spijkenissers huist. 't Capproen gaat aanstaande zaterdag in Strijen op bezoek bij Ventura Sport.

't Capproen: Richard van Marion (3 keer), Danley Edixhoven (2 keer), Brittany de Kruif (5. Coller van der Perk), Wendy Letterie-Wolterman (1 keer); Nathan Doodkorte (1 keer), Freek Sjouw, Manon Doodkorte, Dianne Kuiper (2 keer).
Olympia: Lennart Orgers (1 keer), Matthijs Kleinman (2 keer), Eline van der Wacht (1 keer), Tanya van Buuren (60. Renée Cromzigt-Schuch); Naomi de Water, Nienke Kros, Martijn van den Breevaart (2 keer, 68. Aldo Cafferate), Martijn Koolwijk.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant