Zuidland kent geen meeval tegen Brielle

Sport 110 keer gelezen

Zuidland- Zuidland is er niet in geslaagd om zo vlak na 1 april Brielle te verrassen. De streekderby op het Geuzenpark eindigde door twee treffers van ex-Zuidlander Jeffrey Duijnstee in een geflatteerde 3-1 (2-0) nederlaag voor de Zuidlanders.

Zuidland, dat het moest stellen zonder Roy van Vugt, Nichy Fortes en Bastiaan Monster, was gelijkwaardig aan Brielle. 'Beide ploegen hadden momenten, maar we kwamen door een verdwaalt schot tussendoor tien minuten voor rust op achterstand. Dan nog is er niets aan de hand, kregen we de betere kansen via Leon van der Steen en Murat, maar Duijnstee nam een voorzet meteen op de slof en belandde vanaf een halve meter op de hand van een verdediger, geeft die scheidsrechter een belachelijke strafschop. Die domper beïnvloedde wel de wedstrijd, want in plaats van 1-1 werd het 2-0. Na de rust werd John (van Tiggelen, DR) onderuit gehaald, maar kregen geen strafschop. We hebben nog geprobeerd de verdiende aansluiter te maken, maar het was het tegen Brielle in alle opzichten "net niet", aldus trainer Adri van Tiggelen, die Leon van der Steen zag tegenscoren. Zuidland, dat in de eerste klasse C de negende plaats bezet in de brede middenmoot vanaf plaats drie tot en met plek tien, speelt aanstaande zaterdag op Groot-Nibbeland de belangrijke wedstrijd tegen Oranje Wit.

Zuidland: Kevin de Kok; Robert Michilsen, Martijn Terlouw (20. Romeo Rommy), Frank Molendijk, Robin van Buuren; Maurice Wolters, Runell Martis (60. John Ackon), Leon van der Steen; John van Tiggelen (60. Breuklin Almeida), Murat Gök, Stephan Baaij.