Michael Vingerling in gesprek met Cris Rolandus van RTV Rijnmond.
Michael Vingerling in gesprek met Cris Rolandus van RTV Rijnmond.

Deltarenner Michael Vingerling in Zesdaagse

Sport 264 keer gelezen

Hellevoetsluis- Michael Vingerling zal vanaf donderdag 7 tot en met dinsdag 12 januari deelnemen aan de 34e editie van de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam. De Hellevoeter uit de Belgische semiprof equipe van Team 3M zal op de piste van het Sportpaleis Ahoy' worden gekoppeld aan zijn ploeggenoot Melvin van Zijl.

Michael Vingerling, die zijn wielercarrière begon bij PRC Delta uit Spijkenisse, behaalde onlangs op het hout van het Velodrome in Amsterdam op het NK 50 kilometer achter de kersverse nationaal kampioen Rick Mensink en Martijn Tusveld het brons. 'Het is jammer dat ik vanwege een zware griep niet in de Zesdaagse van Gent heb kunnen rijden, zou goed zijn geweest voor het baanritme.' Michael Vingerling reed vorig jaar nog met Yondi Schmidt, maar dat was geen succes. De Wereld- en Europeeskampioen scratch bij de junioren, tweevoudig kampioen van Nederland bij de jeugd en bij de junioren en de man met zestien nationale baantitels op zak gaat op 7 januari zijn vierde Zesdaagse van Rotterdam rijden. 'Ik kijk er naar uit, rijd samen met mijn ploeggenoot Melvin van Zijl. Ik rijd na het NK-baan op dinsdag 29 december (vandaag) in Alkmaar een dag later met Melvin in Kopenhagen nog een 100 kilometer koppelkoers. Melvin heeft aardig wat zesdaagsen gereden. We rijden in Rotterdam voor het eest samen.'

Niki Terpstra
De grote trekpleisters in de Rotterdamse wielerarena zijn Niki Terpstra, de Italiaanse Filippo Pozzato, de Belg Kenny de Ketele en de Spanjaard Albert Torres. Zo zullen de showmasters Terpstra en Iljo Keisse niet meer aan elkaar worden gekoppeld. De ploeggenoten bij Etixx-Quick Step wonnen de laatste drie edities op rij. Nu Iljo Keisse, die de Rotterdamse Six liefst vijf keer op zijn naam schreef, niet meer van de partij zal zijn, is Niki Terpstra gekoppeld aan Yoeri Havik, met wie hij vorig jaar de ter ziele gegane Zesdaagse van Amsterdam heeft gewonnen. De Italiaanse klassiekerspecialist Filippo "Pippo" Pozzato (Lampre-Merida) komt naar Ahoy om aan de zijde van de ervaren pistier Jens Mouris (Orica-Greenedge) een gooi te doen naar de eindzege. Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg), die in 2012 Rotterdam op zijn naam schreef met de huidige medeorganisator Peter Schep, zal worden gekoppeld aan Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton). De neven Michel en Wesley Kreder (beiden Roompot Oranje Peloton) zullen eveneens hoge ogen willen gooien. 'De eerste avond wordt heel belangrijk. Het is zaak om op de eerste avond zo min mogelijk achterstand in rondes op te lopen. Daarna kan je kijken welke mogelijkheden er liggen. De koppels Niki Terpstra-Yoeri Havik, Kenny de Ketele-De Pauw en Wim Stroetinga met Raymond Kreder zijn voor mij de kanshebbers, met daar vlak achter Michel en Wesley Kreder. Daaronder zijn er diverse koppels die een goede klassering kunnen rijden.'

Rennersveld
Koppels 34e Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam:
Niki Terpstra-Yoeri Havik, Michel Kreder-Wesley Kreder, Morgan Kneisky-Thomas Boudat, Kenny De Ketele-Moreno De Pauw, Jesper Mørkøv-Alex Rasmussen, Albert Torres-Sebastian Mora Vedri, Wim Stroetinga-Raymond Kreder, Nick Stöpler-Jesper Asselman, Lucas Liss-Marcel Kalz, Filippo Pozzato-Jens Mouris, Alex Buttazzoni-Marco Zanotti, Melvin van Zijl-Michael Vingerling, Sebastian Wotschke-Hans Pirius.

Provato/GPN Sprint Cup Interland Nederland – Tsjechië: Nils van 't Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland, Hugo Haak (allen Nederland), Tomas Babek, Robin Wagner, Jiri Janosek (Tsjechie). Alle informatie over de Staatsloterij Zesdaagse van Rotterdam is te vinden op www.zesdaagserotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant