Eric Polet, die door een speler van Zwaluwen aan zijn shirt wordt getrokken, wil met Spijkenisse doorgroeien. Archieffoto Peter de Jong.
Eric Polet, die door een speler van Zwaluwen aan zijn shirt wordt getrokken, wil met Spijkenisse doorgroeien. Archieffoto Peter de Jong.

Eric Polet zit gebeiteld bij Spijkenisse

Sport 143 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft de eerste helft van het seizoen voor de winterstop afgesloten met een gedeelde derde plaats in de hoofdklasse B op slechts zeven punten van koploper Noordwijk. Dit tot ieders tevredenheid en dan vooral die tussen het bestuur en Peter Wubben. De trainer van Spijkenisse heeft voor een jaar bijgetekend en gaat in het seizoen 2016/'17 op het sportpark Jaap Riedijk zijn vijfde jaar zal ingaan. Eric Polet is alweer bezig aan zijn achttiende voetbaljaar bij de Spijkenissers.

'Ik speel al vanaf mijn achtste bij Spijkenisse', geeft Eric Polet hiermee aan stilaan vastgeroest te zitten bij Spijkenisse. 'Ik heb het prima naar mijn zin bij Spijkenisse, we hebben een leuke groep waar heel veel voetbalvermogen in zit. Je merkt aan alles dat Spijkenisse de ambitie heeft om met de club door te groeien naar de top.' De 26-jarige Spijkenisser is een kind van de club, een voetbaldier. De groen witten maken de laatste jaren onder het bewind van trainer Peter Wubben een uitstekende ontwikkeling door. De promotie naar de hoofdklasse in 2014 heeft volgens Eric Polet te maken met de goede jeugdopleiding en de scouting. 'Ik ben van mening dat de scouting in de laatste jaren heel goed is geweest, want hoewel er een aantal spelers (o.a. Ruperto Dorothea, Breuklin Almeida, Mark Bevaart, Jerson Ribeiro, Julièn Gret en Jeffrey Duijnstee, DR) zijn vertrokken, zijn er toch weer goede spelers voor terug gekomen', doelt de centrumverdediger van Spijkenisse op de komst van spelers als Marco de Borst, Sander Baragan, Marvin van der Pluijm, Serginio van Axel-Dongen en Felino Jardim, DR). 'Het voetbal is volgens mij beter geworden dan vorig jaar. In vergelijking tot ons debuutjaar in de hoofdklasse, waarin we logischerwijs dikwijls speelden vanuit de omschakeling, daar spelen we dit seizoen wedstrijden waarin we de tegenstander onze wil met dominant voetbal opleggen. We domineren nu weer zoals we dat twee jaar geleden deden in de eerste klasse. Ik vind dat we zelfs tot de betere teams van de hoofdklasse behoren.'

Periodetitel
Eric Polet speelt in de equipe van Peter Wubben momenteel in het hart van de defensie. 'Ik speel op de plaats van Bart (van Muyen, DR). Hij is nu weer herstellende van zijn blessure, dus zal hij wellicht in januari weer aansluiten bij de groep. Bart is een ervaren verdediger en eenmaal fit denk ik dat hij zijn plaats weer zal innemen. Ik ben het seizoen begonnen als verdedigende middenvelder in de as net voor de defensie. Als Bart terug is, zie ik wel op welke positie de trainer mij wilt hebben.' De geboren Spijkenisser is van mening dat Spijkenisse de huidige positie in de top van de hoofdklasse kan vasthouden. 'We hebben een vrij brede selectie, dus moeten we de derde of vierde plaats kunnen verdedigen. Ik vind dat Noordwijk en Quick Boys er boven uitsteken. Wij moeten proberen om daaronder zo hoog mogelijk te eindigen en dan zit er misschien net als vorig jaar een periodetitel of een vervangende titel in om promotievoetbal te kunnen spelen. De topklasse zou mooi zijn, maar daar sta ik momenteel niet zo bij stil. Spelen in de top van de hoofdklasse is prachtig met diverse regioderby's (ASWH, Zwaluwen, Deltasport, Heinenoord en XerxesDZB, DR) en mooie clubs uit de Bollenstreek.' Spijkenisse heeft ambities om in elk geval mee te blijven draaien in de top van de hoofdklasse, maar knipoogt wellicht ook naar de topklasse. 'De basis van de groep met een redelijke leeftijdopbouw is goed. We zullen op de specifieke posities moeten bijblijven om op dit hoge niveau te kunnen blijven spelen. Het is daarom belangrijk dat de kern van het team bij elkaar blijft om de hoge doelstelling te blijven waarmaken. Spijkenisse zit in de steigers, heeft de ambities om door te groeien en daar zou ik graag een onderdeel van willen blijven.'

Uit de krant