De dames van HVOS verloren zondag hun koppositie na de nederlaag tegen Gemini 2. Fotografie Peter de Jong
De dames van HVOS verloren zondag hun koppositie na de nederlaag tegen Gemini 2. Fotografie Peter de Jong

Handbalsters HVOS sluiten het jaar af als tweede

Sport 277 keer gelezen

Spijkenisse – Er is op dit moment geen sport zo hot als handbal. Dat ligt natuurlijk aan de prachtige prestaties van de Oranje dames op het WK Handbal in Denemarken. Die ploeg speelde voor het eerst een WK finale. De finalewedstrijd van de dames van HVOS voor 2015 was zondagmorgen tegen Gemini 2. Dat duel werd door de ploeg uit Spijkenisse verloren met 18-22, bij rust stond het 10-12.

Alex Hordijk

'We zitten in een moeilijke periode op dit moment. We hebben de laatste weken twee keer een duel gespeeld die we met slecht spel winnen. Vorige week spelen we gelijk en nu gaan we ten onder. We zijn vandaag gewoon veel te slap gestart. Bij 9-9 komen we terug en verliezen we voor rust nog. Na rust maken we dezelfde fouten. We voerden de opdrachten niet goed uit', meent de coach die met de nederlaag de koppositie verspeeld zag worden.

Boven verwachting
De formatie van coach Jean Poul Scholten staat na de nederlaag van zondag nog altijd tweede. Een plek waar Jean Poul Scholten niet van had gedacht dat hij daar zou staan. 'We doen bovenin mee en dat is niet het doel geweest. We wilden zo hoog mogelijk eindigen. Een plek bij de eerste drie is voor ons haalbaar. Al heel het seizoen is Jolanda van der Sluis geblesseerd. Zij is toch goed voor zes tot acht treffers per wedstrijd. Als we heel het seizoen compleet zouden zijn geweest zou het kampioenschap wel in de mogelijkheden moeten liggen', meent de Spijkenisser oefenmeester.

Sterke komen nog
Ondanks het feit dat de ploeg nu op de tweede plaats staat moeten de sterke tegenstanders nog komen is het idee van Scholten. 'Vooral Ventura moeten we nog twee keer krijgen. Dat is op 3 januari de eerste wedstrijd en drie weken later volgt de return al. Dan pas weet je waar je staat is mijn idee, maar je hoort me nu niet klagen over de huidige positie', meent Scholten.

WK Stimulans

De goede prestatie van de Oranje dames doet het goed binnen HVOS vind de oefenmeester. 'Je merkt dat elke handballer ermee bezig is. Iedereen loopt elkaar te appen of ze sturen een gewoon berichtje na een wedstrijd. Na de halve finale was het kaarten bij de club en dan heeft iedereen het erover. Dat is niet vreemd, want we zijn allemaal handballers. Het is alleen jammer dat iedereen het niet kan zien. Het wordt alleen via Ziggo Sport uitgezonden en nu zou het mooi zijn als iedereen het kon zien', vervolgt Jean Poul Scholten zijn verhaal.

Wellicht meer leden
Dat de prestaties meer leden kunnen opleveren zou ideaal zijn voor HVOS is de gedachten van Jean Poul Scholten. 'Dit is voor een club natuurlijk de mogelijkheid om ervan te profiteren. Daar ligt overigens ook een taak van de NVH, het handbalverbond. Het is namelijk erg lastig om mensen naar onze sport te krijgen. Ik ben niet van de technische commissie of het bestuur, maar de club zou er ook best iets mee kunnen doen. Wij hebben overigens niet te klagen. Bij de dames hebben wij van Helius en ETC mensen gekregen omdat die clubs zijn gestopt met dames. Daardoor speel je ook steeds minder regiowedstrijden. Dat is wel erg jammer vind ik. Het is toch zo dat mensen veel meer hoppen naar een club', meent de oefenmeester.

Doelstelling niet bijgesteld
Ondanks het feit dat de ploeg goed meedoet is het doel niet gewijzigd. 'Het zou leuk zijn als we naar de hoofdklasse gaan, maar het is moeilijker er te komen dan te blijven. Er spelen teams daar waar wij van winnen. Als we compleet zijn moet kampioenschap haalbaar zijn, maar een plek bij de eerste drie is en blijf het doel', besluit de enthousiaste coach van de handbal dames.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant