David Keijzerwaard hoopt met OHVV komend jaar het kampioenschap te behalen. Fotografie: Theo van Kralingen
David Keijzerwaard hoopt met OHVV komend jaar het kampioenschap te behalen. Fotografie: Theo van Kralingen

OHVV wint topper van FC Charlois en is koploper

Sport 351 keer gelezen

Oudenhoorn – OHVV doet het uitstekend in de derde klasse. De ploeg is sinds zondag alleen koploper nadat ze aan de Eeweg korte metten wisten te maken met FC Charlois. Die ploeg van Rinus Schrijver, die eerder bij SC Botlek en SCO'63 trainer was, stond voor het duel samen met de Oudenhoornaars aan kop. Dat lukte ook want het werd 4-2 voor OHVV. Bij rust stond het 3-1 voor de ploeg van Rafaël Andrade.

Na twintig minuten lag het spel korte tijd stil maar na overleg met de aanvoerders werd er doorgespeeld. Niet veel later was het Slavisja Milojevic die de score opende. Niet veel later was het Jarno Huijsman met de 2-0 en Yannick Ponit met de 3-0. Kort voor rust maakte de Rotterdammers de 3-1. Het was Thomas Biesheuvel die na rust de 4-1 maakte en kort voor tijd schoot Stephan Berkman de bal achter doelman Rick Groenendijk, 4-2.

Heerlijk aan kop
'Voor nu is het lekker dat we aan kop staan, heerlijk. We gaan alleen de winterstop in als koploper. We moeten niet vergeten dat we nog dertien tegenstanders krijgen en die willen ons allemaal puntverlies toebrengen. We zullen met dezelfde instelling moeten spelen als vandaag willen we kampioen worden', meent Rafaël Andrade na het duel.

Niet verwacht
Eén van de echte spelers uit Oudenhoorn is David Keijzerwaard. Hij is blij met de plek waar OHVV nu staat. 'Het gaat echt boven verwachting. We hebben ook een hartstikke leuke groep. De laatste zeven duels hadden we niet meer verloren. Het loopt ook allemaal dit seizoen. Vorig jaar hebben we het hele seizoen op onze tanden moeten lopen in de tweede klasse. Je merkt dat er vier ploegen zijn die bovenin goed meedoen en soms hebben we het makkelijk, maar we krijgen het zeker niet cadeau', meent David Keijzerwaard Hij is samen met Leon Wagenveld een echte Oudenhoornaar, die net als zijn vader Leen hoopt dat er vanavond in de Gemeenteraad van Nissewaard toch nog wordt besloten dat Oudenhoorn naar Hellevoetsluis mag.

Trainingskamp
Nu de competitie even stil ligt gaat de hele groep van OHVV er even tussenuit voor een trainingskamp naar het Spaanse Torremolinos. 'We vertrekken op 8 januari voor vijf dagen naar Spanje. We gaan daar veel trainen en spelen nog een wedstrijd tegen een ploeg uit de regio. Dit is anders dan vorig jaar toen we met elkaar naar Barcelona zijn geweest en ook een wedstrijd hebben bezocht in Nou Camp', meent Keijzerwaard. 'Ik weet nog niet wie de tegenstander wordt. Ik heb aangegeven bij onze organisator dat ik graag een tweede klasser krijg als tegenstander. Ik weet dat VOC en Spijkenisse ook in de buurt zijn, maar dat is voor ons teveel van het goede en dan worden we weggeveegd. Het zal echter geen vakantie vieren worden, er wordt hard gewerkt', meent coach Rafaël Andrade.

Kampioenschap
Op 24 januari wordt voor de Oudenhoornse ploeg de competitie hervat met een wedstrijd tegen AGE. Toch durft David Keijzerwaard wel een voorspelling te doen over hoe het dit seizoen gaat aflopen. 'Ik denk dat nu we alle tegenstanders hebben gezien we wel rustig kunnen zeggen dat we moeten gaan voor het kampioenschap. We zijn goed op weg in de periode en de groep kan en wil er ook voor gaan voor het kampioenschap' meent David Keijzerwaard. 'We zitten conditioneel heel erg goed vind ik. Dat schortte er vorig jaar aan. Dat is de kracht van ons en we zijn ook al erg lang bij elkaar. De meeste spelen hier al een flink aantal seizoenen. Je merkt dat het goed zit bij OHVV. Vorig jaar zijn we gedegradeerd en er is niemand vertrokken', zegt David Keijzerwaard tot besluit.

Bijzonderheden:
22 Slavisja Milojevic 1-0, 28 Jarno Huijsman 2-0, 40 Yannick Ponit 3-0, 44 3-1, 62 Thomas Biesheuvel 4-1, 89 Stephan Berkman 4-2 (e.d.).

Opstelling OHVV:
Rick Groeneweg; Stephan Berkman; Michiel Tange; Aron van der Steen; Chris Peeters; Patrick van Dorp; Slavisja Milojevic ; David Keijzerwaard (82 Leon Wagenveld); Yannick Ponit (55 Thomas Biesheuvel), Raymond Berkman (85 Mitco Milojevic) en Jarno Huijsman.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant