Spivo moest hard werken om Udenhout eronder te houden. Foto's: Peter de Jong.

Spivo veert op tegen Udenhout

Sport 194 keer gelezen

Spijkenisse- De volleyballers van Spivo hebben in een wisselvallige wedstrijd met 3-2 (10-25, 25-19, 25-21, 19-25, 16-14) gewonnen van Udenhout. De Spijkenissers bezetten in de derde divisie A de gedeelde vierde plaats.

'Het was een merkwaardige wedstrijd', doelde coach Michiel Oorschot op de eerste set, die kansloos met 10-25 werd verloren, maar vervolgens zag dat zijn team het in set twee weer verrassend goed oppakte met een setwinst van 25-19 en vervolgens 25-21. 'Udenhout mag dan wel onderin hangen, maar het heeft een stug team dat in het eerste deel geen fout maakte en veel servicedruk uitoefende. Het stak bij ons collectief niet goed in elkaar.' Het begon met een tactische wissel meteen goed te draaien. 'De servicedruk werd verhoogd, de passes kwamen aan waardoor we het zowel in set twee als set drie aanvallend konden afmaken. We zaten goed in de wedstrijd en leken ook de vierde set binnen te slepen, maar na een goed begin donderde de ploeg mede door ritmeverstoringen van de scheidsrechter in elkaar en verloren de set. We begonnen de finaleset met een 8-1 voorsprong heel goed, maar lieten Udenhout na de kantwisseling terugkomen in de wedstrijd. We hebben de overwinning uiteindelijk toch nog met 16-14 over de streep getrokken.' Spivo speelt aanstaande vrijdag in Den Oert tegen Sliedrecht Sport 3.

Spivo: Ben Wols, Marco de Wit, Michiel Ruijgrok, Christiaan Putter, Fuan de Bruijn, Steven van Woerkum. Rutger Pesch en Ronald Tabink kwamen ook in actie.