Wessel Knol was bij HVOS de topschutter tegen Helius. Foto Peter de Jong.

Handballers HVOS delven onderspit in derby Helius

Sport 333 keer gelezen

Spijkenisse – De heren van HVOS hebben de derby met Helius uit Hellevoetsluis in de hoofdklasse niet winnend kunnen afsluiten. De ploeg van Rafaël Loch verloor het duel met 20-24. Dat was overigens een uitstekende prestatie in sporthal Olympia. Bij rust was het 8-14 voor de tegenstander.

Bij de Spijkenissers was Wessel Knol een gevierd man, hij wist het doel van de Hellevoeters maar liefst elf keer te vinden. Acht hiervan scoorde de topschutter van HVOS na de thee. 'Ik was in de rust wel boos ja. We maken de kansen niet af en de concentratie is er niet genoeg, dat is elke week zo', meent Rafaël Loch na afloop.

Mooie prestatie
Toch vind hij dat zijn ploeg het goed heeft gedaan na rust. 'We hebben na rust tien treffers om de oren gehad. We hadden een te grote achterstand. Toch vind ik het een mooie prestatie na rust. Het probleem is dat we geen vaste basis hebben. We hebben iedere week blessures', meent Loch.

Stand
Toch lijkt HVOS het zwaar te krijgen onderin de hoofdklasse. Door de overwinning van Helius is het gat met de Hellevoeters nu vier punten geworden. 'We zijn met het team aan het bouwen dit jaar, maar met drie langdurig geblesseerden is het moeilijk om dingen uit te proberen', meent Loch tot besluit. Zaterdag speelt de ploeg bij DWS in Schiedam.