De verdedigers van Spijkenisse hielden Zwaluwen op afstand. Foto's: Peter de Jong.
De verdedigers van Spijkenisse hielden Zwaluwen op afstand. Foto's: Peter de Jong.

Spijkenisse rukt op naar vierde plaats

Sport 651 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse is na de 2-0 (2-0) overwinning op het Sportpark Jaap Riedijk in de regioderby tegen rivaal Zwaluwen opgeschoven naar de vierde plaats in de hoofdklasse B.

'We waren op een kleine fase na een klasse beter dan Zwaluwen', stemde trainer Peter Wubben zich content met de belangrijke overwinning van zijn ploeg tegen de rechtstreekse concurrent om de machtswisseling en het puntenverlies van Jodan Boys. 'Na de rust hebben we vier uitgespeelde kansen laten liggen en hebben daarbij niets weggegeven.' Shane van den Engel opende voor Spijkenisse op het halfuur de score door een afvallende bal vanaf 25 meter tegen het garen te rossen: 1-0. A-junior Daan Bourgonje verdubbelde voor de thee de score op een breedlegger van Marvin van der Pluijm: 2-0. Spijkenisse zit dit seizoen duidelijk in de lift en kan zich bij winst aanstaande zaterdag in de uitbeurt tegen Heinenoord een stevige positie verwerven in het linker rijtje. De selectie van Peter Wubben gaat tijdens de winterstop op trainingskamp naar Fuengirola aan de Spaanse Costa del Sol.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Mariana, Eric Polet, Jeffrey Schenk, Marco de Borst (65. Danny Kerpel); Shane van den Engel, Sander Baragan, Daan Bourgonje; Marvin van der Pluijm, Samet Görer (75. Jazzy Adams), Serginio van Axel-Dongen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant