Maarten Bosman is tevreden over hoe het seizoen verloopt. Fotografie: Alex Hordijk
Maarten Bosman is tevreden over hoe het seizoen verloopt. Fotografie: Alex Hordijk

Hockeysters Spijkenisse effectiever dan HC Voorne

Sport 413 keer gelezen

Spijkenisse – Zondag was de laatste competitieronde voor de winterstop voor de hockeysters van Spijkenisse. Het eerste deel van de competitie werd afgesloten met een ware derby van het eiland. Op Sportpark Groenewoud was HC Voorne, dat voorlaatste stond de tegenstander van de ploeg van Maarten Bosman. De Spijkenisser dames wonnen het duel met 2-0. Bij rust stond het 1-0. Toch ging het niet erg gemakkelijk voor de ploeg uit Nissewaard.

Na een moeizame start, over en weer, drukte HC Voorne af en toe brutaal door bij het doel van Nicolette van Drunen. Eerst was het Annelies van der Jagt en niet veel later Karlijn Westerhof, die gevaarlijk voor het doel van Spijkenisse kwamen. Na twintig minuten werd HV Spijkenisse wat gevaarlijker, maar drukte men dat nog niet in doelpunten uit. Het was Megan Luijendijk die een voorzet van Youssie Liem niet kon binnen slaan. Ook Kim Witteveen kon na een strafcorner niet scoren. Echter de strafcorners brachten wel het verschil in het duel. Kort voor rust was het een strafcorner die goed werd afgewerkt door Jamie Zeegers en zij liet doelvrouw Pip van Gastel kansloos.

Minder druk
Na de thee was het HV Spijkenisse dat niet echt grote druk zette. Hierdoor kon HC Voorne vrijuit spelen. Vervolgens werd Sascha Valentijn die voor vijf minuten naar de kant werd gezonden, wegens aanmerkingen op de leiding. Toch wisten de Spijkenissers hiervan niet te profiteren. Een kans voor de gasten van Britney Hoogerwaard ging naast het doel van Nicolette van Drunen. Ook Shaquille Warren wist niet tot scoren te komen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het een strafcorner van Pernille Meeder die voor de stick van Jamie Zeegers kwam en zij bepaalde de eindstand op 2-0.

Onrustige wedstrijd
Na het duel was de coach van Spijkenisse blij en die van HC Voorne wilde het liefst meer krijgen. 'Ik ben blij met de punten. We waren wat onrustig in het duel. We krijgen wel de kansen. We maken ze niet echt af. HC Voorne was na rust gevaarlijker dan voor rust. De hoge druk zat er bij ons niet meer op. Het lukte ook niet altijd. Wij waren net wat gelukkiger in de kansen afronden', meent Maarten Bosman na het duel.

Reactie Voorne
'Dit is erg zuur voor ons. We hebben goed gespeeld, maar maken het hele seizoen de kansen niet. We doen onszelf tekort. In een derby zie je dat de emoties soms hoog oplopen. We hadden een punt verdient', meent coach Gidius Lankhorst na de nederlaag van zijn team bij Spijkenisse.

We staan goed
Pas in de tweede week van maart gaat de competitie verder. HV Spijkenisse is blij met de vijfde plek. ' Dat is ook de plaats waar wij horen te staan heb ik het idee. We zijn twee keer lager geeindigd maar ik vind dat we in het linkerrijtje thuishoren. We moeten kijken wat we nog kunnen doen om ook van de ploegen in de top vier te winnen. We zullen dan moeten zorgen om sneller te scoren uit de kansen die we krijgen', zegt Maarten Bosman.

Bijzonderheden:
35 Jamie Zeegers 1-0, 65 Jamie Zeegers 2-0. Bij HC Voorne werd Sascha Valentijn met twee tijdstraffen, 2 en 5 minuten naar de kant gezonden.

Opstelling HV Spijkenisse:
Van Drunen; Van Doorn, Tielemans, Tazelaar, Meeder, Camilla Luijendijk, Megan Luijendijk; Veloo, Witteveen, Grootveld , Liem en Schutte. Er werd ingevallen door Van Breukelen, Van Krimpen, Krijgsman en Zeegers.

Opstelling HC Voorne:
Van Gastel, Ravenschlag, Van der Jagt, Homburg, Jonkers, Westerhof, Van Keulen, Hoogerwaard, Karlijn Westerhof, Faasen; Warren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant