Marco de Borst keerde dit seizoen terug bij Spijkenisse. Zaterdag verloor hij tegen Katwijk. Foto: Peter de Jong
Marco de Borst keerde dit seizoen terug bij Spijkenisse. Zaterdag verloor hij tegen Katwijk. Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pas na strafschoppen uit de beker gegooid

Sport 256 keer gelezen

Spijkenisse – Spijkenisse heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen in het toernooi om de districtsbeker. De ploeg van trainer Peter Wubben trof in Katwijk een zware loting. Op sportpark Jaap Riedijk ging de ploeg uit Nissewaard via strafschoppen onderuit. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Na een klein half uur was het Katwijk dat via Roberet Susan vanaf elf meter mocht trappen nadat hij licht was aangetikt door Eric Polet. Dat was voor Spijkenisse het sein om wat meer te gaan voetballen en binnen zeven minuten bracht Marvin van der Pluijm de ploegen weer langszij. Na rust kreeg Katwijk nog een tweede strafschop, maar doelman Van Wijngen bleek in vorm. De strafschoppenserie werd met 2-4 gewonnen door Katwijk. Jazzy Adams schoot over en Marco de Borst zag zijn inzet gestopt worden.

Terug op oude nest
Bij de ploeg van Wubben is dit seizoen Marco de Borst weer teruggekeerd. De speler heeft het uitstekend naar zijn zin bij de hoofdklasser uit zijn eigen woonplaats die hij elf jaar niet heeft gezien. 'Ik heb mijn hele jeugd bij Spijkenisse doorlopen. Ik woon hier nog steeds met veel plezier. Tot nu toe bevalt de terugkeer op het oude nest perfect. We doen het erg goed tijdens de start van de competitie. Ook in de beker is mijn doel altijd zo ver mogelijk te komen. Katwijk is echter wel een flinke dobber voor ons', meent De Borst.

Profcarrière
Hij verliet Spijkenisse niet zomaar in 2004. Zijn drang om hoger op te komen kon waarheid worden. Bij Sparta, met wie Spijkenisse een samenwerking had, was langs gekomen en zagen wel wat in de speler van Spijkenisse. 'Ik was toen 19 jaar en toen kon ik naar het betaalde voetbal. We speelden het eerste jaar nog in de Eerste divisie, maar wisten te promoveren. Het tweede jaar werd het dus Eredivisie. Toen speelde ik vooral in het tweede elftal en zat af en toe op de bank. Dat gebeurde ook in het jaar wat volgde. Toch speelde je dan tegen de nodige namen hoor. Ik heb gespeeld bij Sparta binnen mijn mogelijkheden, maar het is niet geworden wat ik ooit had gehoopt', gaat Marco de Borst verder. Op Het kasteel speelde De Borst onder technische leiding van Mike Snoeij, Nico Jalink, Wiljan Vloet en Michel Vonk. Vervolgens na drie jaar ging Marco de Borst terug naar het amateurvoetbal waar hij voor Barendrecht, ASWH en nu weer bij Spijkenisse speelt.

Bekerstunt
Bekervoetbal staat gewoonlijk op het tweede plan bij voetbal, maar het kan ook voor leuke verassingen zorgen. 'In de afgelopen jaren ben ik met de ploegen waar ik speelde altijd ver gekomen. Met ASHW heb ik zelfs nog in de Arena gestaan tegen Ajax. Dat kan niet iedereen zeggen Bekervoetbal is toch een soort prestigestrijd. Nu hadden we aan Katwijk een flinke kluif. Ik vind hen één van de beste clubs uit het amateur voetbal. Dan weet je dat je het niet makkelijk gaat krijgen. Het is jammer dat we het niet redden via strafschoppen en dat ikzelf mistte, maar de competitie is toch ons hoofddoel. Zoals ik het nu zie heb ik de juiste keuze gemaakt om terug te keren bij Spijkenisse', zegt Marco de Borst tot besluit. Voor de competitie is zaterdag XerxesDZB de tegenstander.

Bijzonderheden:
25 Robert Susan 0-1 (strafschop), 32 Marvin van der Pluijm 1-1. Er was een gele kaart voor Marvin van der Pluijm (Spijkenisse)

Opstelling Spijkenisse:
Christian van Wijngen; Etienne Mariana, Jeffrey Schenk, Eric Polet, Marco de Borst; Felino Jardim, Sander Barragan, Daan Bourgonje; Elvin Spoel (58. Serginio van Axeldongen), Jazzy Adams, Marvin van der Pluijm.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant