The Hurricanes laat overwinning door handen glippen

Sport 80 keer gelezen

Hendrik Ido Ambacht- De basketballers van The Hurricanes hebben na de nipte zure nederlaag vorige week tegen Divine, ook afgelopen zaterdag in de Ridderhal in Hendrik Ido Ambacht tegen Flax Fiels Fighters nipt met 37-35 (9-11, 4-12 (13-23), 13-7, 11-5) verloren.

De equipe van coach Anita Smeins kwam een minuut voor tijd door een driepunter met 37-34 achter. Met nog krap dertig seconden te spelen laste Smeins een time-out in met de opdracht een blok te zetten voor Weronika Sawko. In haar poging met een driepunter gelijk te maken begin de thuisclub een overtreding, waarop Weronika Sawko slechts één van de drie vrije worpen raak schoot met als gevolg dat de drie winstpunten in de Ridderhal bleven. Maar de Spijkenisser vrouwen hebben al eerder nagelaten om de overwinning veilig te stellen, want zij gaven een 13-23 voorsprong in de tweede helft helemaal weg. 'We hadden met drie wissels een te smalle bank en dat heeft ons in de tweede helft opgebroken', wees Anita Smeins op de absentie van Brenda Steegman en Eellen Kruithof. 'We hebben in de eerste helft met een één tegen één systeem goed gespeeld, maar kwamen in het tweede deel conditie tekort. Desondanks hadden we de wedstrijd beter af moeten sluiten.'

The Hurricanes: Sjarina Nanhou (2 pnt.), Weronika Sawko (12 pnt.), Claudia Smit (10 pnt.), Anette Kole (2 pnt.), Mirjam Bakkus (2 pnt.), Cora Kruithof (4 pnt.), Sophie van Driel (3 pnt.).