Spijkenisse sloeg zijn slag in de laatste minuut tegen Zuidland. Foto: Theo van Kralingen.
Spijkenisse sloeg zijn slag in de laatste minuut tegen Zuidland. Foto: Theo van Kralingen.

Spijkenisse slaat op valreep toe tegen Zuidland

Sport 117 keer gelezen

Zuidland- Zuidland is er niet in geslaagd om in de eerste poulewedstrijd om de districtsbeker tegen Spijkenisse voor een stunt te zorgen. Felino Jardim (ex-Capelle) strooide op het tropische sportpark Groot Nibbeland roet in het eten van de Slanders door zich in de laatste minuut met een voltreffer te ontpoppen als matchwinnaar voor de Spijkenissers: 0-1.

Door Dan Rolandus

'Het was voor de spelers goed warm, een conditieslag, maar desondanks denk ik dat de toeschouwers een leuke wedstrijd hebben gezien', sprak Adri van Tiggelen lovend over het vertoonde spel van zijn ploeg. 'We hadden in de tweede helft eigenlijk nog een strafschop (John van Tiggelen zou zijn gevloerd, DR) moeten hebben. Maar goed, het belangrijkste is dat iedereen goed door de wedstrijd is heen gekomen. Beker- en oefenwedstrijden staan toch in het teken van de voorbereiding op de competitie, maar een derby tegen Spijkenisse is toch net even wat anders.' De trainer van Zuidland kijkt met belangstelling uit naar de stilaan naderende rentree van zijn ploeg in de eerste klasse. 'Je hoopt voor de competitie klaar te zijn, weet wat je in de kuip hebt. We missen nog zo 'n zes spelers, maar we hebben een ruime basisselectie. Je moet het immers doen met de spelers die je tot je beschikking hebt. Na het Bernisse toernooi was Spijkenisse de eerste serieuze wedstrijd, gevolgd door de uitwedstrijden tegen Nootdorp (vanavond, DR) en PFC. Ik zie de bekerwedstrijden als een goede investering voor de competitie.' De eerste klasse C oogt zwaar met derby's tegen Brielle, SHO, Smitshoek en Oude Maas, maar ook tegen clubs als Kloetinge, Heerjansdam, VVGZ en de eerste tegenstander op zaterdag 5 september op Groot Nibbeland tegen Nieuw-Lekkerland. 'Ik kijk wel uit naar de competitie', gaat de ex-international met de Europese titel van 1988 op zak verder. 'Als iedereen fit is hebben we een goede groep. Met het huidige spelersmateriaal denk ik dat we een waardige eersteklasser kunnen zijn. Ik ben blij dat Roy van Vugt op zijn besluit is terug gekomen en bij Zuidland is gebleven.' Tegenover het aanblijven van de verdediger staat het verlies van de van Spijkenisse overgekomen verdediger Jim van Riet. 'Jim heeft een zware knieblessure. Het is afwachten op de uitslag van de MRI betreffende de kruisbanden.' Zuidland beschikt het komende seizoen over nieuwkomers als Jim van Riet, Breuklin Almeida (beiden ex-Spijkenisse) en John Ackon (SC Botlek). Tegenover de aanwinsten staat het verlies van een dragende kracht als Marcel van den Berg, die op avontuur gaat bij klassengenoot Brielle.

Spijkenisse

Peter Wubben sprak over een zware wedstrijd tegen Zuidland. 'Het spel was matig, maar de hitte speelde ook parten. We hebben niet kunnen domineren, maar we zijn ook niet echt in de problemen geweest', aldus de trainer van Spijkenisse. De Spijkenissers kunnen beschikken over een gelijkwaardige brede selectie met nieuwkomers als Marco de Borst, Ricardo Rapmunt, Sander Barragan, Tim van der Lijn, Serginio Axel-Dongen, Marvin van der Pluijm, Samet Görer en Felino Jardim. 'We hebben een behoorlijke selectie. De eerste weken hebben we vooral getraind op het fysieke en het gaat nu weer om de uitvoering van het spelletje, de speelstijl. We hebben ons allen als doel gesteld graag in het linker rijtje te willen spelen. Als je de eerste klasse B onder ogen ziet, weet iedereen dat het ook een heel zware competitie gaat worden met clubs, die allen aan elkaar gewaagd zijn.' Spijkenisse wacht in de eerste klasse B regio derbytoppers als tegen ASWH, Deltasport, Heinenoord, XerxesDZB en Zwaluwen en zware wedstrijden tegen titelkandidaten als ASWH, Noordwijk, Quick Boys en Hoek. 'We beginnen thuis tegen Noordwijk, dus gaan we het zien.' Spijkenisse bekert vanavond om 19.00 uur thuis tegen PFC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant