stockfoto
stockfoto

Wielerberichten

Sport 157 keer gelezen

Het wielerseizoen is in volle gang. Zowel in Nederland als in het buitenland zijn renners uit onze regio actief.

Melanie Woering op podium in Gilze

Gilze- Melanie Woering uit de Deense wielerformatie Rytger was in de wielerronde Hart van Gilze voor vrouwen dicht bij een overwinning, maar moest uiteindelijk Minke Slingerland (De Jonge Renner) uit Oosterhout voor laten gaan.

De voormalige jeugdrenster van PRC Delta behaalde in Gilze haar eerste podiumplaats. Marjolein Claessen (WV Breda) completeerde het podium. Tweelingzuster Henriette Woering, eveneens uit de ploeg van Team Rytger, legde net voor de Zuidlandse Chanella Stougje (Parkhotel Valkenburg) beslag op de zesde plaats.

Mario Poldervaart bergkoning in Mechelen

Mechelen (L)- Mario Poldervaart uit Zuidland heeft in het Zuid-Limburgse Mechelen de bergprijs van de Bike-Unit.nl Kleeberg Challenge voor junioren gewonnen.

De renner uit de Belgische opleidingsploeg AVIA noteerde in de tijdrit de negende tijd achter onder meer winnaar Rens Tulner (RWC Ahoy) uit Lexmond en werd in het criterium achter de zegevierende mountainbiker Roel van der Stegen uit Reuver twaalfde. Poldervaart eindigde in het door Pascal Eenkhoorn gewonnen eindklassement als achtste. Delore Stougje (Restore Cycling) legde in het criterium van de Kleeberg Challenge voor junior-vrouwen beslag op de vijfde plaats. Karlijn Swinkels (WV Uden) uit Handel behaalde in Mechelen haar achtste overwinning door Yara Kastelijn uit het Zuid-Limburgse Neerkant en de Friezin Aafke Soet uit Heerenveen achter zich te laten. De Zuidlander Daan Hoole (RWC Ahoy) werd bij de nieuwelingen zevende. Stijn Daemen uit Landgraaf was hier de snelste.

Lennart Reijtenbagh toptien in Ouderkerk aan den Amstel

Ouderkerk aan den Amstel - Lennart Reijtenbagh uit Zuidland heeft zich in de 46e Ronde van Ouderkerk aan den Amstel voor nieuwelingen met een zevende plaats bij de eerste tien geschaard. De eerstejaars nieuweling uit de wielerequipe van UWTC De Volharding zag Rotterdammer Edo Maas (RWC Ahoy) naar zevende overwinning snellen door de podiumgangers Victor Broex en Alexander Konijn achter zich te laten.

Boris Romers tweede in Klimomnium Dordrecht

Dordrecht - Boris Romers van PRC Delta/Lindeloof heeft in het Klimomnium van Dordrecht categorie 6 een goede tweede plaats behaald achter de zegevierende Joris Buters (RWV De Spartaan) uit Nootdorp. Koert van Oosten (GRTC Excelsior) stapte in Dordrecht als derde mee op het podium.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant