De mannen van HV Spijkenisse verloren zondag het slotduel in de competitie. Foto: Peter de Jong

De Yssel een maatje te groot voor hockeyers Spijkenisse

Sport 108 keer gelezen

Spijkenisse – De heren van HV Spijkenisse hebben zondag de competitie afgesloten met een nederlaag. Op sportpark Groenewoud kwam nummer twee De Yssel op bezoek en de gasten wonnen het duel met 1-6. De basis voor de overwinning was voor rust al gelegd, toen stond het 1-5 voor de gasten uit Krimpen.

´Het was een zware middag. We zaten er voor rust niet scherp genoeg op. Daarnaast was er ook sprake van enige miscommunicatie. Na rust deden we het beter. Zij hebben nog maar één treffer kunnen maken. Wij kregen kansen maar waren nog niet scherp genoeg. We waren beter, maar stonden bij rust te ver achter denk ik´, zegt Erik Beekman na afloop.
Veel geleerd
Nu het seizoen ten einde is was het jaar verdeeld over twee delen. ´In de eerste helft waren we te wisselvallig. Belangrijke mensen als Maarten Bosman en Jeroen Barto zijn gestopt. Toch heeft iedereen denk ik wel heel erg veel geleerd. We zijn fysiek sterker geworden en moeten mentaal nog wat stapjes maken, maar dat is niet gek met zo´n jonge groep.

Hogere plek
Als we een aantal duels slimmer hadden gespeeld sta je ineens vierde. De negende is de plek waar we staan en dat is wat telt´, zegt Erik Beekman tot besluit.

Ook volgend jaar is hij de coach bij de mannen van HV Spijkenisse.