SC Botlek speelde met 1-1 gelijk tegen Binnenmaas. Foto: Peter de Jong
SC Botlek speelde met 1-1 gelijk tegen Binnenmaas. Foto: Peter de Jong

SC Botlek opent met gelijkspel in slotduel lijfsbehoud

Sport 109 keer gelezen

Spijkenisse – SC Botlek heeft nog altijd goede hoop om volgend jaar lijfsbehoud te tonen in de tweede klasse, waar de ploeg van Rinus Schrijver de afgelopen twee seizoenen actief was. Na de mooie winst op Rozenburg van vorige week is FC Binnenmaas de laatste sta-in-de-weg voor de Spijkenissers. Zaterdag was het eerste duel van het tweeluik met de ploeg uit Maasdam. Het werd 1-1, na een ruststand van 0-1.

De wedstrijd werd echt als een finale gezien voor de ploeg uit onze gemeente . 'Ik ga de jongens aanvallend de wei insturen. We moeten Binnenmaas vandaag veel onder druk gaan zetten. We willen het hen zo moeilijk mogelijk maken', zegt Rinus Schrijver voor het duel.

tegenvaller
Toch kreeg men direct al een tegenvaller te verwerken. De tactiek van Schrijver werd niet goed uitgevoerd. Binnen drie minuten was het Danny Maijers die de bal goed afgaf op Sander de Heus. Hij schoot de bal achter doelman Kevin Rijsdijk, die vorige week nog tot beste doelman van Nissewaard werd uitgeroepen. SC Botlek speelde Binnenmaas voor rust vooral in de kaart door de fouten die er werden gemaakt. Spelers werden uitgespeeld, wat ook een soort onzekerheid bij SC Botlek naar boven bracht. Na de thee werd het een stuk beter van de kant van de ploeg van Rinus Schrijver. Dat resulteerde uiteindelijk na zeven minuten in een gelijkmaker die werd gescoord door Jordy de Winter.

Blij met punt
'Gezien het gehele wedstrijdbeeld mogen we denk ik blij zijn met het punt dat we vandaag hebben behaald. Het was gewoon een wedstrijd waarin SC Botlek weer liet zien dat we alles of niets gingen spelen. Voor rust was Binnenmaas gewoon heer en meester. Overal waren we steeds te laat. Dat zagen we twee weken terug ook in het eerste duel met Rozenburg. Het gaat dan toch om concentratie en beleving dat er niet bij iedereen is. Er werden hele simpele fouten gemaakt', meent Schrijver na afloop.

Onder druk vandaan
Toch ging het volgens de coach na rust beter. 'We hebben wat omzettingen gedaan. Dan zie je toch dat we langzaam onder de druk van Binnenmaas vandaan komen. Dat gebeurde vooral nadat we de gelijkmaker hebben kunnen aantekenen. Je merkt dan ook dat we wat risico's gaan nemen. Dan krijg je kansen om de 2-1 te maken. Die waren er echter niet alleen voor ons, dat gold ook voor Binnenmaas', zegt de oefenmeester.

Goed gedaan
Toch vind Rinus Schrijver dat zijn ploeg het niet slecht heeft gedaan. 'Je merkt bij sommige dat men vanaf het begin gericht is op een prestatie, bij anderen is dat soms moeilijk in te schatten. Dat is soms ook een stukje gebrek aan kwaliteit. Toch staan die jongens er altijd. Ze hebben het uiteindelijk wel erg goed gedaan vind ik.

Nog één overwinning
Binnenmaas zal volgende week trachten om te promoveren. Echter een overwinning voor SC Botlek in Maasdam, komende zaterdag, zal behoud van het tweede klasse schap betekenen voor de ploeg uit Nissewaard. 'Hun coach zegt dan wel dat ze nog leven. Ik zie dat echter anders. Wij zijn nu gestart en zullen het volgende week verder gaan afmaken', zegt Rinus Schrijver tot besluit.

Opstelling SC Botlek:
Kevin Rijsdijk; Mick Loendersloot; Dave Leurs; Kenny Lopes Cruz; Patrick Klaris; John Lopes Cruz; Paul Korste (84 Fouad El Ouazizi); Jordy de Winter (88 Brian Zeegers); Ralf van der Meer; Jamal Abdalla en Mike Kortsmit (71 Dylan van Gelder).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant