PFC won zondag in Rotterdam van Spartaan '20 met 0-2. Archieffoto: Peter de Jong

PFC doet goede zaken na zege bij Spartaan '20

Sport 209 keer gelezen

Rotterdam – PFC wil graag afstevenen op het kampioenschap. De ploeg uit Geervliet wil zo snel mogelijk de champagne ontkurken. Om dat resultaat te behalen was het zondag in de stromende regen goed bezig bij Spartaan '20. Er werd met 0-2 gewonnen, beide treffers vielen na rust.

Door Alex Hordijk

De Rotterdammers hadden iets goed te maken, want eerder in november vorig jaar won PFC van Spartaan '20 met 7-0. 'Dat zijn we nog niet vergeten en ik hoef de jongens dan ook niet te motiveren,', zegt Spartaan trainer Henk Dirven vooraf aan het duel. Al vanaf de eerste minuut was PFC de ploeg met het meeste balbezit. Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Doelman Tenekecioglu kwam na twaalf minuten goed in actie bij een inzet van Cuino Seide. Niet veel later lag de bal van Seide in het doel, maar werd de treffer van de Rotterdammers wegens buitenspel geannuleerd. Ook Donata en Simson probeerde het nog voor de thee namens Spartaan '20. DE Geervlietse formatie van Francis Janse kreeg kansen van Wesley Schouten niet in het doel en kort voor rust was het Liesdek die de bal twee keer op de paal zag eindigen.

Na rust zakelijk
Na de pauze werd het gelukkig droog aan de Rotterdamse Oldegaarde. Al na vier minuten wist Wesley Schouten de bal op te pikken bij Kishan Mewalal en zo bediende hij Jefgeni Liesdek uitstekend en kon hij de 0-1 voor PFC binnen schieten. Tien minuten later was het opnieuw raak voor het team uit Nissewaard. Het was Berkan Bayraktar die de score voor PFC kon verdubbelen. Daarna werd het was zakelijk en vond men het wel prima, maar hadden beide ploegen nog wat mogelijkheden.

Na drie kwart duel was het Seido die namens de thuisploeg naast schoot en een kwartier voor tijd kwam Serhan Tenekecioglu goed uit zijn doel bij een inzet van Gilliandro Leona. Ook Seide en Paesch kregen ze er niet in. Voor PFC waren Schouten en Liesdek nog gevaarlijk maar doelman Marvin Nootenboom hield zijn doel verder schoon.

Erg belangrijk
Na afloop was Francis Janse een blij man. 'Dit zijn hele belangrijke punten voor ons. Voor rust hadden we best wat kansen, maar dat kun je ook van Spartaan '20 zeggen. Na rust hebben we het goed opgepakt. We zijn na rust niet echt in de problemen geweest. Voor rust kun je niemand iets kwalijk nemen. Dat waren ook de omstandigheden van het slechte weer die meespeelden. Na rust hebben we het professioneel opgepakt', meent de oefenmeester van de ploeg uit Geervliet.

Scenario voor kampioenschap
Door de overwinning is PFC nu met tien punten voorsprong op TOGB, dat haar wedstrijd tegen OHVV niet door zag gaan. 'Die jongens van TOGB moeten dat duel tegen OHVV nog wel even winnen als die komende week gespeeld wordt. Als wij over twee weken van DRL winnen kunnen we daarna bij Gouda kampioen worden. Het is natuurlijk leuker als dat thuis gebeurd tegen OHVV, maar ik wil het niet op de laatste speelronde bij nummer twee TOGB laten gebeuren', meent Francis Janse. Komend weekend is de ploeg vrij.

Bijzonderheden:
49 Jefgeni Liesdek 0-1
59 Berkan Bayraktar 0-2
Scheidsrechter Ad van der Kraan uit Gouda gaf gele kaarten aan Paulino Reyes (Spartaan '20) en Shibi Rojer (PFC).