De volleybalsters van Bernisse zijn na de nederlaag tegen concurrent VCN gedegradeerd naar de tweede klasse.

Bernisse doet stap terug na nederlaag tegen VCN

Sport 223 keer gelezen

Geervliet- De volleybalsters van Bernisse hebben de cruciale degradatiewedstrijd in De Haveling tegen VCN 6 met 2-3 (25-19, 25-17, 17-15, 21-25, 11-15) verloren.

De Geervlietsen zijn daarmee zo goed als zeker gedegradeerd naar de tweede klasse. Tenzij de equipe van Edwin Ooms de resterende wedstrijden tegen RVC/Libanon '50 3 en Fusion met de maximale score van 4-0 weet te winnen is er nog een minimale kans om de dans te ontspringen. Maar dat lijkt uitgesloten. 'We hebben vooral in de eerste twee sets heel goed gespeeld, maakten verdedigend weinig fouten en deden het aanvallend goed. De derde set werd wat minder, maar we pakten het in de vierde set met een 19-16 voorsprong weer op. Uiteindelijk verloren we en kwam het aan op de vijfde set. We kwamen door een goede serviceserie van Patricia Smits van 7-11 terug tot 11-11. Na een klein foutje werd het 11-15', aldus analyseerde de coach van Bernisse de nederlaag en met het gat van zeven punten op VCN de definitieve degradatie.

Bernisse (vr.): Van der Stoep, Van der Zee, Pijl, Smits, Eugenie Ooms, Truus Verhoef, Belinda Verweel, Yolanda Bouman, Lisenka Brons.