Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Spijkenisse leider in derde periode

Sport 189 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse heeft op het sportpark Jaap Riedijk de draad na de 1-0 nederlaag tegen Zwaluwen weer opgepakt door de belangrijke wedstrijd in de hoofdklasse B tegen hekkensluiter 's-Gravenzande met een forse 5-1 (3-0) overwinning af te sluiten.

De Spijkenissers leiden door dit resultaat de dans in de strijd om de derde periode. ''s-Gravenzande begon met veel moraal aan de wedstrijd, zette veel druk, maar nadat wij tegen de verhouding in op 1-0 waren gekomen, werden de rollen omgedraaid', verklaarde trainer Peter Wubben met de gelukkige goal de moeizame start van zijn manschappen. Ruperto Dorothea zette na een 's-Gravenzandse fout Julien Gret voor de goal, die met een goed schot de thuisclub op 1-0 zette. De Westlanders openden vervolgens de sluizen, waarvan Jeffrey Duijnstee met twee voltreffers dankbaar profiteerde: 3-0. Spijkenisse kwam niet goed uit de kleedkamer, want nadat 's-Gravenzande vanwege een rode kaart met tien man was komen te staan, kreeg het desondanks legio kansen om weer terug in de wedstrijd te komen. Spijkenisse kwam door goed keeperswerk van doelman Dyron Bijl met één tegentreffer heel goed weg: 3-1. Shane van den Engel wierp de wedstrijd met doelpunt nummer vier in het slot: 4-1, waarop Jerson Ribeiro uit een vrije trap de eindstand bepaalde op 5-1. 'We speelden heel matig, maar waren wel efficiënt. Gelet op de overwinningen van de concurrentie, was deze overwinning extra belangrijk', aldus Peter Wubben. Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Katwijk tegen Quick Boys.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Etienne Martina, Bart van Muijen, Lennart Krijger, Elwin Spoel (80. Michael van de Ruit); Eric Polet (70. Jessy Adams), Shane van den Engel, Jerson Ribeiro; Ruperto Dorothea, Julièn Gret, Jeffrey Duijnstee (60. Timo de Bel).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant