Archieffoto Peter de Jong
Archieffoto Peter de Jong

The Hurricanes driekwart gelijkwaardig aan Baros

Sport 124 keer gelezen

Rotterdam: De basketbalsters van The Hurricanes beginnen zich ondanks de 56-44 (20-19, 16-7 (36-26), 13-11, 7-7) nederlaag tegen middenmoter EBV Baros 2 in de Kralingse sporthal Woudestein stilaan steeds meer thuis te voelen in de eerste klasse A. De Spijkenisser vrouwen bezetten vooralsnog puntloos de laatste plaats, maar Petra van Halderen ziet de tweede seizoenshelft in het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet.

‘Baros heeft een heel sterk team waartegen wij heel goed partij hebben gegeven,’ wees de coach van The Hurricanes naar de eerste, derde, vierde, maar ook de tweede periode. ‘We waren gelijkwaardig aan Baros, maar in de laatste drie minuten van de tweede periode maakten zij met goede schutters een run van 10 tegen 2 en dat heeft ons in het verloop van de wedstrijd jammerlijk opgebroken. Wij missen lengte in het team. Brenda (Steegman foto, DR) was de enige center en dat is natuurlijk te weinig. Maar als we zo blijven spelen, kan de eerste overwinning niet uitblijven,’ aldus Petra van Halderen. Bij The Hurricanes ontbraken topschutter Marloes Steens en Wendy Verbeeke. The Hurricanes ontvangt zondag 11 januari in thuishal Den Oert in een rechtstreeks degradatieduel het Delftse Punch dat twee punten meer heeft.

The Hurricanes: Liesje Josefina, Brenda Steegman (10 pnt), Chantal Pinas, Caitleen van Eenennaam, Weronika Sawko (12 pnt), Merve Aslan (4 pnt), Marjolein van der Waal (12 pnt), Sophie van Driel (6 pnt.), Chrisella Wilson.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant