Archieffoto Peter de Jong

PFC schudt ook DRL van zich af

Sport 79 keer gelezen

Rotterdam: PFC blijft na de nipte, doch dik verdiende 0-1 (0-0) overwinning aan de Rotterdamse Spinozaweg tegen DRL samen met Gouda zij aan zij de toon aangeven in de tweede klasse D.

‘Het was tegen een fysiek sterke tegenstander een zwaarbevochten overwinning,’ vond trainer Francis Janse. ‘Het was een wedstrijd, die zich vooral afspeelde op het middenveld waarin weinig kansen werden gecreëerd.’ De Geervlieters kregen in de eerste helft evenwel twee mogelijkheden, maar Berkan Bayraktar met een kopbal en Wesley Schouten met een schot hadden de vizieren niet op scherp afgesteld. De Rotterdamse doelman kreeg een vrije trap van Marcello Gomes da Veigo niet geheel onder controle, maar Berkan Bayraktar bleek in de rebound te verrast om de bal binnen te werken. Na een uur spelen nam PFC de leiding toen de doelman van DRL zich na een overstapje van Berkan Bayraktar liet verrassen door een vrije trap van Rowan Zechiel: 0-1. De thuisclub bracht wat meer druk op de ketel, maar toen een Rotterdammers tien minuten voor tijd vanwege een rode kaart met tien man kwamen te staan, verzuimden de Geervlieters met kansen voor de invallers Jefgeni Liesdek en Steve Kot de wedstrijd in het slot te werpen. ‘We draaien goed mee, spelen goed en willen dat zo lang mogelijk volhouden,’ besloot Francis Janse. PFC speelt aanstaande zondag op het sportpark aan de Toldijk de topper tegen TOGB.

PFC: Serhan Tenekecioglu; Jock de Burgo, Jerry Fortes, Stevie de Brito, Kevin Lenz; Vailon Ligeon, Marcello Gomes da Veiga; Rowam Zechiel (85. Shubert Rojer); Wesley Schouten (78. Steve Kot), Berkan Bayraktar (73. Jefgeni Liesdek), Abner Viera Mendes Teixero.