Foto's: Peter de Jong

HVOS nog steeds ongeslagen

Sport 49 keer gelezen

Spijkenisse: De vrouwen van HVOS zijn ook de vijfde wedstrijd van de zaalhandbalcompetitie schadevrij doorgekomen door de wedstrijd in de Olympiahal tegen TOGB met een 27-16 (7-8) overwinning af te sluiten. Toch was Jean Poul Scholten niet helemaal tevreden.

‘Net als vorige week zijn we de eerste helft te slap begonnen. Daardoor waren we genoodzaakt om in de tweede helft een stapje bij te zetten de 7-8 achterstand ongedaan te maken en vervolgens door te duwen om de overwinning binnen te halen,’ sprak de coach van HVOS een kritische noot over zijn vrouwen. ‘Nu liep het goed af, maar krijg je een tegenstander van formaat, dan is er een probleem. We gingen teveel mee in het spel van de tegenstander, heel slap. We hoeven ons niet aan te passen aan de tegenstander. Als je wilt meedoen, dan zul je zelf het initiatief moeten tonen, moeten zorgen dat de tegenstander achter jou aanrent. We zullen moeten leren ons eigen spel te spelen,’ aldus de Scholten. Doelvrouwe Ingrid de Jong hield haar ploeg in de eerste helft met knappe reddingen op de been. Angela Bucher was met negen treffers goed op dreef. HVOS, dat aanstaande zondag in de Vlaardingse Westwijk aantreedt tegen HWC 2, deelt in de tweede klasse BZW de eerste plaats met het eveneens nog ongeslagen Roda ’71.

HVOS: Ingrid de Jong; Angela Bucher (9 keer), Eline van der Meer (4 keer), Jolanda van der Sluis (5 keer), Sara Sundermann, Iris Vonk (1 keer), Amanda Dantuma (7 keer), Cindy Makor (1 keer), Claudia van Zwieten, Lisa Hofman, Marienke van der Meer.