Rozenburg weer met beide benen op de grond

Sport 164 keer gelezen

Rotterdam: Rozenburg is er niet in geslaagd om de koppositie in de derde klasse C te handhaven nu zij met 2-1 (1-0) van het onberekenbare FC Maense hebben verloren. ‘We hebben terecht verloren, hadden geen recht op de overwinning', gaf trainer Rob Vuik daarmee aan dat zijn ploeg niet heeft laten zien met wat zij in hun mars hebben.

Rozenburg, dat uitkwam zonder Vince Lissenberg, begon op Nieuw-Vreelust overigens goed aan de wedstrijd, kreeg ook kansen, maar topscorer Yoeri Bak en Lennart Quak lieten deze onbenut. Halverwege de eerste helft leidde een misverstand in de Rozenburgse defensie op de openingstreffer van FC Maense: 1-0. ‘Na dat doelpunt waren we meteen van slag, waren we niet scherp, was het gewoon over.’ Rozenburg was inderdaad van slag, want een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-0. De bezoekers probeerden het tij met een alles of niets offensief nog te keren. Zo zag Yoeri Bak zijn inzet op het hobbelige kunstgras met een leeg doel voor zich over de goal vliegen, maar keerde de spanning vijf minuten voor tijd nog even terug, toen Lennart Quak een fraaie actie doeltreffend afrondde: 2-1. Rozenburg leek nog langszij te komen, maar een vrije trap van Jordie de Groot vloog net naast en Reinaldo van Emmerik en Lennart Quak lieten goede mogelijkheden op een gelijkspel liggen. Rozenburg, dat is afgezakt naar de gedeelde derde plaats, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark West de kraker tegen Rhoon.

Rozenburg: Bennie van der Meer; Rick Tas, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Johan Donk; Lester van Kaam, Kenan Ylmaz, Jeroen van Balen (80. Isa Fakri); Yoeri Bak, Lennart Quak, Reinaldo van Emmerik.