Foto's: Peter de Jong
Foto's: Peter de Jong

Hekelingen winnaar van stadsderby

Sport 144 keer gelezen

Spijkenisse - Hekelingen is vandaag winnaar geworden van de enige stadsderby uit de competitie in de vierde klasse. De ploeg van Ad Reijtenbagh ging op sportpark Oostbroek op bezoek bij SCO’63 en won het duel met 0-1.

Al na twintig minuten kwam Hekelingen op voorsprong dankzij een treffer van Joey Wertz. ‘De kansen in deze wedstrijd waren echt wel voor Hekelingen. Als je naar de kansen kijkt is het 7-2 voor ons. Het veldspel was wel gelijkwaardig. Voor het publiek was het denk ik heel vermakelijk. Het ging er sportief aan toe en er werd veel strijd geleverd’, zegt winnend trainer Ad Reijtenbagh na afloop. Bij de Spijkenissers was de teleurstelling enorm. ´Het zat er wel in, we speelden alleen zwaar onder niveau, dat heb ik zo ook verteld. Ik ben ook erg ontevreden. We hebben de tweede helft veel risico genomen om het te repareren. Dan weet je op een gegeven moment dat hij niet meer gaat vallen. Het wordt hoog tijd dat we weer wat punten gaan pakken, al is het met slecht voetbal, want zo bereiken we ook niets´, zegt Cesar Lopes na afloop van het duel. Door de nederlaag zak SCO’63 naar de voorlaatste plaats. De Spijkenissers hebben slechts één overwinning. Hekelingen stijgt door de overwinning naar de tiende plaats. Voor Hekelingen wacht komende zaterdag een zware klus. In het bekertoernooi moet het tegen Rijsoord aantreden. Die ploeg speelt eerste klasse. SCO’63 speelt komend weekend niet.

 

Opstelling SCO´63:

Jeffrey Hoenschuh; Remy Verweij; Kevin Dullemond; Luciën Juliana; Aschraf Rahil; Melcon Tjon a Fon; Leo Maromero; Lennert Udenhout;  Maylo de la Court; Michael Bruni (65 Molina) en Jay Andrea.

 

Opstelling Hekelingen:

Wesley de Vos; Bilal Tsouli (70 Koen Spitters); Abdul Dahir, Tjerk van der Graaf; Nouni Thode (85 Jesse Steigenga); Louis Kamerman; Joey Wertz; Damiendo Dijksman; Zakaria Cheikh; José Ayala; Bilal Tsouli (75. Robin Boere), Bestro Chiza (60 Robin Boere), Damiendo Dijksman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant