Lex Nederlof (archieffoto)
Lex Nederlof (archieffoto)

Lex Nederlof hoopt in Zuidland stiekem op podiumplaats

Sport 129 keer gelezen

Zuidland - De Wielerronde van Zuidland zal aanstaande zaterdag voor de 61e keer worden verreden. De wedstrijden beginnen met de sportklasse over een afstand van 50 kilometer om 12.00 uur. De sportklasse telt diverse deelnemers uit de regio zoals Emiel van Dijk uit Hellevoetsluis. Om 13.15 uur is het de beurt aan de nieuwelingen. Zij zullen een afstand van 40 kilometer afleggen. Ook bij deze categorie kunnen een aantal plaatselijke renners worden begroet. Tot slot het klapstuk van de middag met de elite/beloften om 14.45 uur. De elites rijden een afstand van 80 kilometer. Na afloop van de wedstrijden organiseert de Stichting Wielerronde Zuidland vanaf 17.00 uur nog een ploegentijdrit voor ploegen van vier renners of rensters, die een afstand van 18 kilometerzullen afleggen.

In het veld van elite/beloften verschijnen er in de Ronde van Zuidland als gewoonlijk diverse kleppers aan de start, zoals Lex Nederlof. ‘Ik zou niet weten hoeveel koersen ik in Zuidland heb gereden, maar weet wel dat ik in 2007 samen met winnaar Joost van den Blink voor het laatst in Zuidland op het podium heb gestaan.’ De inmiddels 48-jarige elitecoureur uit de Bruneise continentale wielerformatie CCN Cycling zal om 14.45 uur in de Raadhuisstraat worden weggeschoten voor de 61e editie van de Wielerronde van Zuidland voor elite/beloften met onder anderen Dennis Smit, Paul Helderman, Rik de Voogd, Lars van de Vall, Sander Oostlander, Koos Jeroen Kers, Milan van den Ende en regiorenners als Aron Kremer uit Vierpolders, Spijkenisser Martin Nieuwstraten en als het programma het toelaat wellicht ook de renners van Team 3M, Jaap de Man uit Spijkenisse en Michael Vingerling uit Hellevoetsluis.

Lex Nederlof, die in de zomermaanden vanuit het Thaise Lamphun overkomt naar zijn geboorteplaats Oostvoorne. ‘De ploeg draait naar behoren,’ gaat Lex Nederlof verder. ‘We behoren tot één van de drie ploegen ter wereld met een gemêleerd gezelschap van globetrotters uit de vijf continenten (Amerika, Azië, Europa, Afrika en Australië, DR.).’ De globetrotter draait ook in de nationale criteriums nog altijd goed mee. ‘Dat ik nog goede klasseringen haal, heeft ook te maken door je goed te positioneren. In Barendrecht werd ik vorig jaar nog vierde.

’Het seizoen loopt voor mij tot eind december, dus mag ik met mijn leeftijd niet verwachten dat ik het hele jaar door kan presteren. Ik moet er veel voor doen om mijn lichaam in gang te houden. Dat kost tijd en veel energie. Ben ik een week vrij, dan blijf ik doortrainen. Jongens van mijn generatie beleven het plezier aan hun sport door serieus bezig te zijn.’ De ondernemer in sportkleding van CCN Sportswear gaat zo eind augustus, begin september terug naar het altijd behaaglijke Thailand. ‘Het is altijd mooi weer met een temperatuurtje van plus 20 graden. Ik weet niet of ik de Ronde van Abbenbroek nog haal.’

De voormalige elite-coureur van onder meer Van Vliet, Fondas Imabo-Doorisol en Ruiter Dakkapellen rijdt in Zuidland één van zijn laatste wedstrijden op Nederlandse bodem van het seizoen. ‘Ik heb in alle criteriums op het eiland in Brielle, Rockanje, Oostvoorne, Spijkenisse, Zuidland, Hellevoetsluis en Abbenbroek op het podium gestaan. Je wil je neus in eigen regio, voor eigen publiek toch aan het venster steken, dus geef je daarvoor nog een stapje extra. Zuidland wordt één van mijn laatste wedstrijden in Nederland, waarna ik het seizoen in Azië en Sumatra weer zal voortzetten. Ik hoop in mijn laatste wedstrijden nog een podiumplaatsje mee te pikken. Als ik het handig aanpak kan ik misschien meezitten in een ontsnapping om nog een podiumplaatsje mee te pikken.’

Programma 61eWielerronde van Zuidland, Raadhuisstraat:
12.00 uur: Sportklasse (50 km)
13.15 uur: Nieuwelingen (50 km)
14.45 uur: Elite/beloften (80 km)
17.00 uur: Ploegentijdrit voor recreanten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant