Spivo luidt jaar uit met overwinning op Sarto

Sport 732 keer gelezen

Tilburg: De volleybalsters van Spivo hebben het jaar afgesloten met een goede 1-3 (21-25, 26-24, 20-25, 26-28) overwinning tegen Sarto. De formatie van coach Ronald Lacroes bezet de vierde plaats in de tweede divisie D op 11 punten van de leiders Hou Stand en Volley Meerkerk ’95. De zege in de Dongewijkhal werd niet zomaar behaald, want de ploeg heeft er tegen de Tilburgse meiden optimaal voor moeten knokken om de punten over de streep te trekken. ‘Het was een raar potje, waarin wij Sarto ondanks het krachtsverschil te lang in de wedstrijd hebben gehouden,’ toonde Ronald Lacroes zich niet helemaal content met het behaalde resultaat. ‘Ik ben niet ontevreden, maar gelet op de kracht had een 0-4 overwinning op zijn plaats geweest.’ Spivo begon afwachtend aan de wedstrijd, liep zelfs een achterstand op, maar eenmaal de sprint ingezet en gelijk gekomen, liep de ploeg over Sarto heen: 21-25 (0-1). ‘We begonnen de tweede set ook afwachtend, liepen een grote achterstand op en na de time-out bij een 17-11 achterstand kwamen we terug tot 24-24, waarop het balletje verkeerd viel, maar de set daarvoor wel zelf hebben weggegeven.’ Spivo liet de tanden in set drie wel zien, gaf Sarto aanvankelijk geen kans. Pas toen de voorsprong daar was, kropen de Tilburgsen dichterbij: 20-25 (1-2). De Spijkenisser vrouwen begonnen na de eerste en tweede set ook in set vier zeker niet voortvarend, want eerst moest er een gat van vijf punten achterstand worden weggewerkt alvorens de winst in een zinderende slotfase alsnog werd binnen gehaald: 26-28 (1-3). ‘Nu viel het balletje gelukkig goed, want een tweede set cadeau doen zou teveel van het goede zijn geweest.’ Ronald Lacroes is tevreden met de wijze waarop zijn team de eerste seizoenshelft heeft afgesloten en kijkt met belangstelling uit naar de toekomst. ‘Het team is erg gedreven, maar speelt nogal wisselvallig. Als we naar onze mogelijkheden ballen en de drive kunnen neerzetten, kunnen we van iedereen winnen. Het is wel zaak dat de pieken in een wedstrijd langer gaan duren en de dalen wat minder worden. De focus ligt na de feestdagen op Hands Up. We spelen in Den Oert, dus willen we tegen de koploper laten zien wat we waard zijn,’ besloot Ronald Lacroes

Spivo: Laura Kerkhof, Mariska Hommels, Jill van Rhee, Janny Plomp, Sanne Kegel, Kim Kegel en libero Tessa Martherus. Daisy Stolk en Michelle Bos kwamen ook in actie.