SCO ’63 heeft aan één helft genoeg tegen SV Simonshaven

Sport 135 keer gelezen

Simonshaven: SCO ’63 blijft in de vierde klasse F met een achterstand van slechts drie punten druk uitoefenen op de twee koplopers Nieuwenhoorn en SNS nadat zij SV Simonshaven aan de Schuddebeursedijk met 0-3 (0-3) aan de zegekar hadden gebonden. De Spijkenissers staan samen met het eveneens nog ongeslagen SNS bovenaan in de strijd om de tweede periodetitel. ‘Ik ben heel tevreden dat wij het jaar met een overwinning hebben afgesloten, maar minder over het spel en de afwerking,’ uitte Ronald van der Zanden zich vooral kritisch over de afwerking van zijn team. Het wederom zwaar gehavende Simonshaven hield zich in de derby in de eerste twintig minuten goed staande en gunde SCO ’63 niet meer dan enkele mogelijkheden. Doch halverwege de eerste helft moest doelman Johan van Es, die afwezige Mike Kok onder de lat verving, toch zwichten op een inzet van Bob Kloppenburg die een bal via de scheidsrechter voor zijn voeten kreeg en meteen uithaalde voor 0-1. ‘Dat was dan weer zo ’n ongelukkig moment, waarbij het verzet meteen werd gebroken,’ stelde trainer Ad Reijtenbagh. Simonshaven was inderdaad van de kaart, want drie minuten later prikte Mitchell Boonstoppel na een één/twee met Andrew van Hilst de tweede Spijkenisser goal in het mandje van Van Es: 0-2. SCO ’63 verzuimde daarop de score verder uit te bouwen. Mitchell Boonstoppel had op slag van rust nog wel een keer succes door een voorzet van rechts binnen te peren: 0-3. Ad Reijtenbagh, die in de eerste helft noodgedwongen moest wisselen voor het uitvallen van Bjorn Kommeren en Marc den Uijl, liet in de tweede helft Carlo van der Linden opdraven voor Erik Huizenga. De thuisclub begon met de harde wind in de rug goed, kreeg al in de vijfde minuut een strafschop toegewezen na een vermeend handsgeval van een SCO-er, maar doelman Jerome van Oosten keerde de strafschop van Jessy Povinelli. ‘Gaat zo ’n bal erin, kan je het SCO nog knap lastig maken, want wij voetbalden, terwijl zij leunden op de counter.’ Zo lieten onder anderen Zakaria Ceith en Marcel Pieke riante counterkansen liggen om de score een hoger aanzien te geven. ‘We hadden bij rust al met 0-5 voor moeten staan en de kansen in de tweede helft waren op één hand niet meer te tellen. Maar goed, we doen mee voor de tweede periode en zijn nog volop in de race voor de titel. We zijn blessurevrij en hebben geen schorsingen dus ben ik benieuwd hoever we in de tweede competitiehelft kunnen komen,’ aldus winnend trainer Ronald van der Zalm. ‘We hebben de tweede helft veel beter gevoetbald, dus hebben we wedstrijd toch nog waardig kunnen afsluiten. Ik hoop dat we na de winterstop beter voor de dag zullen komen, want we kunnen zeker beter dan de ranglijst laat aanzien,’ besloot Ad Reijtenbagh

SV Simonshaven:  Johan van Es; Tjerk van der Graaf, Dave Brouwer, Erik Huizenga (46. Carlo van der Linden, Remco Bork; Björn Kommeren (35. Remy Blaauw), Jessy Povinelli, Mitchell Weeda; Bastiaan Slikker, Mark den Uijl (30. Leroy Brouwer), Mathijs van Schie.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders (75. Sherman Concetion), Arno van Lieshout, Bryan Roobol (Joshua Ravenaeu); Camillio Buskop, Bob Kloppenburg; Andrew van Hilst; Mitchell Boonstoppel, Marcel Pieke, Zakaria Cheikh.