SC Botlek loopt ook tegen NSVV schade op

Sport 71 keer gelezen

Numansdorp: SC Botlek heeft in de poule des doods wederom schade opgelopen door de zespuntenwedstrijd tegen NSVV met een 2-1 (0-1) nederlaag te beëindigen. De negatieve uitslag betekent dat de Botlekkers in de tweede klasse D zijn afgezakt naar een tiende plaats op drie punten van Wieldrecht dat vijfde staat, en op drie punten van hekkensluiter Hellevoetsluis. ‘Ik kan mijn spelers geen werklust ontzeggen, maar om in deze klasse, waarin behalve Brielle iedereen van elkaar kunt winnen, te overleven zal er nog meer energie ingestoken moeten worden,’ sprak Rinus Schrijver waarschuwende woorden. SC Botlek, dat uitkwam zonder de geblesseerde Mitco Milojevic en doelman Leroy van Oosten, speelde overigens een goede eerste helft en had de wedstrijd ook onder controle.

Na ruim een kwartier spelen leidde dat tot de openingstreffer van Jordy de Winter: 0-1. Daarna verzuimde de SC de wedstrijd met diverse kansen in het slot te werpen. Rinus Schrijver had zijn spelers tijdens de rust meegegeven de eerste twintig minuten van de tweede helft zeer geconcentreerd door te komen en daarbij zuinig te zijn op de kansen, die zich toch wel zouden aandienen. Doch twee onoplettendheidjes op het uur en een minuut later deden de 0-1 door treffers van Peter Jan Cazander en Kelvin van der Giesen als sneeuw voor de zon verdwijnen: 2-1. ‘NSVV speelde zwaar op het randje en wilde met een enorme dosis inzet ten koste van alles winnen. Mijn spelers doen echt hun best, maar een dergelijke inzet kunnen zij niet handelen. Het gebeurt ook in de eredivisie waarin PSV goed speelt, maar de agressie ontbreekt om een wedstrijd naar je toe te trekken. Een wedstrijd hangt af van de persoonlijke duels. Als je de duels in de tweede klasse wint, win je ook de wedstrijd,’ is de stellige overtuiging van Rinus Schrijver. ‘We gaan nu tijdens de feestdagen bijkomen, en daarna de focus liggen op de tweede seizoenshelft waarin we minimaal 17 punten moeten pakken om te overleven. Ik ben er van overtuigd dat we dat met deze groep gaan realiseren.’

SC Botlek: Patrick de Zoete; Earl Starke), Kevin Michilsen, Dave Leurs, Patrick Klaris; John Ackon (70. Sevket Kasaroglu), John Lopes Cruz, Nick van der Geer, Jordy de Winter; Nasser Abdalla, Glenn Meeles (78. Kenny Lopes Cruz).