Afbeelding

Bernisse maatje te klein voor Nieuwenhoorn

Sport 6 keer gelezen

Nieuwenhoorn: Bernisse is er niet in geslaagd om te stunten tegen Nieuwenhoorn. De mannen van trainer Peter Hoek verloren op het sportpark aan de Rijksstraatweg met 5-0 (2-0) van de koploper in de vierde klasse F. Bernisse probeerde het spel in het eerste halfuur goed mee te spelen waardoor het een aantrekkelijke eerste helft zou worden. Doordat de ruimtes nogal groot waren, kreeg de thuisclub via de veel opduikende Sander van Pelt een zee aan ruimte op het middenveld. Dat leverde enkele goede kansen op voor de thuisclub met een knal op de lat van Sander van Pelt, een kopbal van Davy Mierop in handen van doelman Mitchel Dekker en een vervaarlijke vrije trap van wederom Davy Mierop. Na twintig minuten spelen was het wel raak. Mitchel Dekker pareerde een pegel van Sander van Pelt, waarop topscorer Davy Mierop er als de kippen bij was om de rebound alsnog binnen te prikken: 1-0. Vijf minuten later nam Ken Luyendijk een crosspass van Sander van Pelt over zo ’n vijftig meter uitstekende mee waarop hij de bal vervolgens onhoudbaar in de verre hoek joeg: 2-0. ‘Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld,’ verklaarde winnend trainer Ben Mierop. Timo Buijs en Tim van der Lijn verzuimden daarna de theestand een nog beter aanzien te geven.

De tweede helft kreeg een rommelig karakter met veel foute passes. Tekenend was dat vrije verdediger Wesley Abbo tot ongenoegen van Bernisser trainer Peter Hoek met een puntgave hattrick mocht uitgroeien tot de gevaarlijkste aanvaller. Halverwege de tweede helft kopte Abbo een na een fraaien aanval pover links een voorzet van Davy Mierop tegen de touwen (3-0), waarop hij even later een voorzet van rechts van wederom Davy Mierop in het doel koptre: 4-0. Wesley Abbo schoot vlak voor tijd de bal uit een goede combinatie tussen Alexander Baartmans en Ken Luyendijk achter de kansloze doelman Mitchell Dekker: 5-0. ‘We zijn in de tweede helft teveel uit de posities gaan lopen, waren voorin slordig in de afwerking. Verdedigend hoefde Kevin (van de Wijngaart, DR) slechts één keer in actie te komen,’ aldus Ben Mierop. Nieuwenhoorn moest het stellen zonder de geschorste Vincent Hulshoff. Bij Bernisse ontbrak Rick Onderstal. Nieuwenhoorn haalt aanstaande zaterdag in bij Herkingen ’55. ‘We hebben na de bekernederlaag eerder in het seizoen nog wat goed te maken,’ stelde de trainer van Nieuwenhoorn zijn manschappen op scherp. Bernisse speelt om 14.30 uur aan de Groene Kruisweg tegen NTVV. ‘Dat is een mooie kans om bij een overwinning wat meer naar het midden te trekken,’ besloot Peter Hoek.

Nieuwenhoorn (za): Kevin van de Wijngaart; Bram Poldervaart (50. Diego de Graaf), Wesley Abbo, Dwight Preyll, Dennis Nijkamp; Ken Luyendijk, Damiano Vaudo, Sander van Pelt; Timo Buijs (60. Alexander Baartmans), Davy Mierop, Tim van der Lijn (75. Shih-Fa Steehouder).

Bernisse: Mitchel Dekker; Raynor Slump (75. Tim de Groot), Niels Molendijk, Roman Ardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij (46. Admir de Kok), Erik Hoek, Marvin Kleibergen (70. David Mulder); Michel Hiwat; Michael van der Velden, Youri Dubois.

Uit de krant