Vovero zit WIK/Univé op de hielen

Sport 111 keer gelezen

Rozenburg: De volleyballers van Vovero blijven na de 4-0 (25-21, 25-20, 25-20, 25-22) overwinning tegen de mannen van RVC/Libanon ’50 2 in het spoor van koploper WIK/Univé 3. De formatie van Marianne Sannes hebben de overwinning in De Rozet zeker niet cadeau gekregen van de Rotterdammers. ‘Het was een zwaar gevecht, maar in de finale van elke set hebben wij meer karakter getoond,’ prees de coach van Vovero haar manschappen. De Rozenburgers namen in het begin van de eerste set een ruime marge, die zij met degelijk spel tot aan het einde van het part hebben verdedigd: 25-21. Het tweede deel gaf eenzelfde spelbeeld, getuige de 25-20 setwinst. ‘Ik heb in de derde set een time-out moeten nemen omdat Libanon wel, en wij niet scoorden.’ De ommekeer kwam bij 16-19, toen Steven van Woerkom de set met goed aanvalsspel van Folkert van Staalduinen, Peter Doorduin en Michael Burger en dito blokkage uitserveerde: 25-20 (3-0). De vierde set verliep aanvankelijk ook niet zo voortvarend voor de Vovero equipe. Bij een achterstand van 12-17 vroeg coach Marianne Sannes wederom een time-out aan. De thuisclub kroop vervolgens dichterbij en bij een achterstand van 19-22 serveerde Michael Burger de wedstrijd met een score van 25-22 uit: 4-0. De ploeg heeft enorm gevochten en daar ben ik enorm trots op,’ complimenteerde Sannes haar team. Vovero bezet met een wedstrijd meer in de benen dan WIK, maar met een gelijk aantal van 15 punten in de regio Zuid de tweede plaats in de eerste klasse A

Rozenburg: Adri van der Born, Michel Taillie (aanvoerder), Peter Doorduin, Sander Trijzelaar, Folkert van Staalduinen, Michael Burger, Brian Zonneveld, Steven van Woerkom, Laurens Siddré.