Volleybalsters snoepen puntje af van koploper

Sport 110 keer gelezen

Rozenburg: De volleybalsters van Vovero hebben het met een 1-3 (20-25, 25-17, 11-25, 17-25) nederlaag niet kunnen bolwerken tegen RVC/Libanon ’50 2. Toch hebben de vrouwen van Madelon Spee niet slecht gespeeld, want een puntje te zullen afsnoepen van de koploper in de regio Zuid eerste klasse A was niet op voorhand niet op gerekend. ‘Dat ene punt was voor ons een bonuspunt,’ stelde de coach van Vovero. ‘De ploeg heeft heel goed gespeeld, hebben zelfs nog kansen gehad om de vierde set binnen te halen, liepen goed mee tot 17-17, maar sloegen de ballen net uit en dat was zonde. We hadden een vijfde set zeker verdiend.’ Vovero speelde in De Rozet een goede wedstrijd, speelde het spel lange tijd mee met de Rotterdamsen, maar konden het op het laatst niet afmaken, waarop Libanon doorliep naar 20-25. ‘We hadden in die set wel het gevoel gekregen dat er wat te halen zou zijn.’ Vovero zette zelfs een tandje bij nam een 7-1 voorsprong. De time-out van Libanon bracht het team wel dichterbij, maar de 14-11 voorsprong was voor de Rozenburgsen voldoende om door te stoten naar 25-17 (1-1). De krachtsinspanning bleek te groot voor de acht meiden van de thuisclub tegen de elf van de Libanezen. De Rotterdamsen liepen uiteindelijk gemakkelijk uit naar 11-25. Madelon Spee had haar ploeg weer weten op te laden voor de vierde set. Een stuntje hing in de lucht, want zij aan zij liepen de ploegen door naar 17-17. ‘Vanaf dat moment werden de ballen na goede aanvallen rakelings uitgeslagen,’ aldus verklaarde Spee de 1-3 nederlaag. Vovero, bij wie Hellen Taillie zich indien nodig wil inzetten voor het eerste team, bezet de laatste plaats in de eerste klasse A, maar zo spelend kan het niet anders dan tijdelijk zijn. De Rozenburgsen spelen aanstaande zaterdag in Bergschenhoek tegen middenmoter Volley2B 3

Vovero(vr.): Marijke Blasman, Leonie Doorduin (aanvoerder), Petra Romeijn, Maartje de Groot, Maaike van der Meulen, Nienke Pranger, Sharon Breukel, Hellen Taillie.