Rozenburg moet oppassen na nederlaag

Sport 59 keer gelezen

Rozenburg: Rozenburg had zich een heel andere uitslag voorgesteld dan de 1-4 (1-1) nederlaag die zij op het eigen sportpark West in de sleutelwedstrijd tegen Wieldrecht te slikken hebben gekregen. De Rozenburgers zijn door de 0-3 overwinning van Neptunus/Schiebroek bij hekkensluiter NSVV afgezakt naar een gedeelde cruciale voorlaatste plaats in de tweede klasse D. ‘We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen,’ meende Rob Vuik. ‘We begonnen goed, maar na de gelijkmaker zag je de koppies gaan hangen, zag je een ploeg zonder vertrouwen. Bij 1-3 waren er nog wat mogelijkheden, maar toen zat het er al niet meer in.’ Rozenburg startte goed, hield de poort in het gelijkopgaande, aantrekkelijke duel naar doelman Stefan van Asperen gesloten. Na een halfuur spelen schoot Yoeri Bak zijn ploeg na een Wieldrechts handsgeval vanaf de stip naar een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust viel de onverwachte gelijkmaker, toen de Rozenburgse defensie zich te gemakkelijk liet uitspelen: 1-1. ‘Vanaf dat moment raakten we de weg kwijt.’ De Rozenburgers, die het moesten stellen zonder Gene Overkleeft, bleken ook niet in staat om het tij van de laatste vijf minuten van voor de thee in het tweede deel te doen keren. De fysiek sterkere Wieldrechters troefden de mannen van Rob Vuik op winnersmentaliteit af. Bij Rozenburg bleven slechts Jordie de Groot en Eric Don overeind. ‘Met twee man kun je geen wedstrijd winnen, zullen we met z ’n allen moeten doen,’ stelde de trainer van Rozenburg. ‘Als we zo blijven spelen krijgen we echt een probleem. We zullen met z ’n allen keihard moeten werken om de wil om te willen winnen terug te krijgen. Als het voetballend niet lukt, dan zullen we het twee keer vijftig minuten lang op mentaliteit knokkend vol moeten houden om tot een positief overlevingsresultaat te komen. En dat gaat ook lukken, ben ik van overtuigd,’ aldus de gedreven Rob Vuik. Rozenburg speelt aanstaande zaterdag in Rotterdam tegen Neptunus/Schiebroek, weer een zespuntenwedstrijd voor een plaats boven de streep. ‘Weer een zware klus, zullen we buffelend aan de bak moeten.

Rozenburg:  Stefan van Asperen; Gerson Almeida, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Eric Don; Stefan van Es, Kenan Ylmaz, Yoeri Bak; Renaldo van Emmerik (80. Vince Lissenberg), Atif Boujddayn, Nick de Bil.