Rinus Schrijver gaat zijn ploeg niet verstoppen.
Rinus Schrijver gaat zijn ploeg niet verstoppen.

SC Botlek gaat zich niet verstoppen

Sport 114 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek behaalde het afgelopen seizoen de dikverdiende titel in de derde klasse D door in het hol van de leeuw naaste concurrent DBGC op enkele speelronden voor het einde met 1-2 te kloppen. De Spijkenissers staan in de tweede klasse voor een nieuwe uitdaging. ‘We hebben met deze ploeg stappen gemaakt, zijn weer een jaar ouder geworden en hebben in de breedte een sterke selectie,’ laat Rinus Schrijver, die bij de Botlekkers aan zijn tweede seizoen begint, weten. ‘We gaan ons niet verstoppen, gaan met respect voor de tegenstander uit van onze eigen krachten. Ik durf met deze groep de uitdaging voor het eerste rijtje best aan te gaan.’

SC Botlek heeft met spelers als doelman Leroy van Oosten, Dave Leurs, Kevin Michilsen, de 46-jarige John Lopes Cruz, Tim Oppong, Nasser Abdalla en John Ackon spelers, die in de tweede klasse zeker weer een rol van betekenis zullen gaan spelen. De selectie van de Spijkenissers is uitgebreid met onder anderen Kenny Lopes Cruz, de zoon van John, die overkomt van Slikkerveer A1, Nik van der Geer (Zuidland), Patrick Klaris en Sevket Kasaroglu (beiden Spijkenisse).

‘De nieuwe spelers zijn goede jongens met een kop erop, die bovendien passen bij de club.’ Rinus Schrijver kwam begin augustus met zijn selectie bijeen op het eigen sportpark De Brug. ‘Wat mij opviel tijdens de eerste training was dat de spelers er conditioneel goed voorstonden. Het was vooral ook de avond van het met elkaar kennis maken.’ SC Botlek oefende in zijn eerste wedstrijd tegen de kersverse zaterdagselectie van SCO ’63 en sloot deze af met een 2-0 overwinning. De blauwhemden wonnen tijdens het Spijkenisse Toernooi op het Sportpolderpark in Hekelingen met 3-2 van Hekelingen en verloor met 0-2 van zaterdageersteklasser Spijkenisse.

‘We hebben tegen Spijkenisse een nuttige wedstrijd gespeeld, waarin we niets voor hen onder deden. Ik ben tot nu toe tevreden over het verloop van de voorbereiding.’ Schrijver kijkt alvast vooruit, want het seizoen begint stilaan met de eerste bekerwedstrijden te naderen. ‘We gaan de tweede klasse niet in met als doelstelling lijfsbehoud, maar om lekker mee te draaien. Ik ben van mening dat wij in deze mooie tweede klasse, met niet de minste verenigingen, mee willen doen voor de plaatsen in het linker rijtje, dat wil zeggen dat we gaan voor zo ‘n 35 punten. We gaan met alle respect voor de tegenstander bij balbezit uit van onze eigen aanvallende kwaliteiten, willen laten zien dat we in deze afdeling met aantrekkelijk voetbal thuishoren.’ De selectie van SC Botlek is het achterliggende weekend teruggekeerd van een wel geslaagd trainingskamp in het Brabantse Someren. SC Botlek speelt dinsdagavond om 20.00 uur voor de beker in Ridderkerk tegen Slikkerveer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant