Afbeelding

Olympia geveegd door Achilles

Sport 114 keer gelezen

Den Haag: Olympia had overleving in de tweede klasse in eigen hand. De formatie van coach Tony van der Linden zou in een rechtstreekse confrontatie tegen de Hagenaars aan één punt voldoende hebben om het vege lijf te redden. Doch het noodlot geschiedde, want de Olympianen werden op het sportpark aan het Pomonaplein met de niet misselijke cijfers 23-7 (9-3) van het veld geveegd.

De deceptie was groot in het Spijkenisser kamp. ‘Deze klap is behoorlijk hard aangekomen,’ erkende Tony van der Linden, die vooraf verwacht had dat hij met een positieve uitslag als coach afscheid van Olympia had kunnen nemen, de zware nederlaag. ‘We waren niet op volle oorlogssterkte, maar dan nog mag je je niet zo laten afstraffen. Het geloof was bij een 9-3 stand na rust verdwenen, terwijl bij Achilles alles lukte. Met het ontbreken van Daan (Prikker, DR) misten we lengte. Daarbij komt dat de spelers al snel in de gaten hadden dat het niet meer zou lukken en al bezig waren met de beslissingswedstrijd tegen Achilles.’ Olympia, dat het moest stellen zonder de geschorste Daan Prikker, Dennis Cromzigt (werk) en Renée Cromzigt-Schuch, die vorige week haar laatste wedstrijd speelde, is na de 2-2 geen moment in de wedstrijd geweest. ‘De weinige kansen die we kregen zoals doorlopers en een strafworp hadden we moeten benutten om in de wedstrijd te blijven. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en toewerken naar de beslissende wedstrijd.’ Coach Tony van der Linden gelooft niet dat zijn ploeg een mentale tik heeft gekregen. ‘We hebben het enkele weken geleden tegen ODO laten liggen. Die wedstrijd hadden we moeten winnen, zouden we veilig zijn geweest. Nu moeten we nog een keer vol aan de bak, weer tegen Achilles. Thuis wonnen we met 15-14, terwijl wij zeer veel kansen hebben laten liggen en zij heel goed wegkwamen. Nu waren we kansloos, hebben het in de tweede helft laten lopen. Daan Prikker is dan weer beschikbaar, Dennis zullen we moeten missen. Hij gaat op vakantie. Daan heeft zich op de bank al opgeladen. Het zal heel zwaar worden, zullen de eerste twintig minuten goed moeten doorkomen, maar ik heb er alle vertrouwen in. We weten dat we Achilles kunnen hebben. Iedereen is gedreven om deze blamage recht te zetten,’ aldus Tony van der Linden. De beslissing moet aanstaande zaterdag vallen. De locatie was bij het ter perse gaan van dit blad nog niet bekend.
Olympia: Rilana Cafferata, Charlotte Gret (2 keer, 65. Tania van Buuren), Sebastiaan Visser (1 keer), Lorenz Cafferata (2 keer, 45. Jasn Voogt); Martijn Koolwijk (1 keer, 52. Jerry Kasten); Robert Huisman (1 keer), Daan Prikker (2 keer), Elise Cafferata (55. Lisanne Maliepaard), Silvia van Vliet.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant