Afbeelding

Spijkenisse promotiecompetitie in

Sport 119 keer gelezen

Spijkenisse: Spijkenisse heeft de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een regelmatige 4-0 (3-0) overwinning tegen BVCB. De Spijkenissers, bij wie Jorn Berkelaar, Delrencio dos Reis en Onno Doeland één voor en één na rust scoorden, speelden misschien wel de laatste wedstrijd in de eerste klasse B, want aanstaande zaterdag treden de mannen Peter Wubben (foto) op het sportpark Jaap Riedijk aan tegen LRC in de nacompetitie met als inzet een fel begeerde plaats in de hoofdklasse. ‘We hebben onze doelstelling op alle fronten bereikt,’ stelde de trainer van Spijkenisse zich zeer content met de derde plaats en het aantal van 52 punten achter kampioen Deltasport en Rijnvogels, de periodetitel, de ongeslagen thuisstatus, het geringe aantal tegengoals en het aanvallende voetbal dat werd gehonoreerd met ruim twee doelpunten per wedstrijd. ‘We hebben tot en met de laatste speeldag meegedaan om de prijzen. We hebben slechts vier keer verloren. Het enige minpuntje vond ik het grote aantal gelijke spelen voor de winterstop. We hebben afgesproken om in de tweede helft van het seizoen vol op de overwinning te spelen met als gevolg dat je wel eens een keer kunt verliezen.’ Peter Wubben laat weten over een kerngezonde selectie te beschikken. ‘Het positieve is dat tachtig procent van de selectie blijft, dat tekent ook de goede sfeer binnen de groep. De spelers gaan goed met elkaar om en zijn ook goed door de mindere momenten heen gekomen.’

Spijkenisse dat in de promotiecompetitie opent tegen LRC, periodewinnaar in de eerste klasse C, gaat bij een eventuele overwinning op bezoek bij hoofdklasser Achilles Veen, dat door de winst van de naaste concurrenten op de valreep toch nog p/d-wedstrijden moet spelen. De Spijkenissers treden tegen LRC aan zonder de dragende kracht Ivan Divkovic. ‘Een speler met onder meer leiderschap en een winnersmentaliteit is nauwelijks vervangbaar, maar het is mooi te constateren hoe positief Eric Polet zich na een langdurige blessure ontwikkeld.’ De wedstrijd op Jaap Riedijk tegen de club uit Leerdam begint om 14.30 uur.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Ellwin Spoel, Eric Polet, Jeffrey Schenk (60. Harvey Wijngaarde); Delrencio dos Reis, Stefano Zevenbergen, Breuklin Almeida, Jorn Berkelaar (70. Runell Martis); Ruperto Dorothea (45. Djoemian Sarkam), Onno Doeland, Julien Gret.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant