Promotie voetbal onzeker voor Spijkenisse

Sport 112 keer gelezen

Spijkenisse - De mannen van Spijkenisse zijn ondanks een 3-0 (1-0) overwinning tegen Geinoord nog niet verzekerd van een plaats in de promotiecompetitie. De strijd in de derde periode is zinderend spannend. De ploeg van trainer Peter Wubben heeft aanstaande zaterdag in Oud-Beijerland aan een gelijkspel tegen SHO, eveneens kanshebber voor de laatste periode, genoeg om zich te verzekeren van het extraatje.

Spijkenisse speelde overigens een matige wedstrijd tegen het tegen degradatie vechtende Geinoord. De fysiek sterke tegenstander liet Spijkenisse door kort op de man te spelen en de ruimtes klein te houden niet in hun spel komen. Nadat Stefano Zevenbergen en Djoemian Sarkam enkele goede kansen lieten liggen, moest Dyron Bijl vol aan de bak om een achterstand te voorkomen.

Op slag van rust nam Spijkenisse de leiding door Djoemian Sarkam, die op een steekpass van Ruperto Dorothea de bal in buitenspelpositie mocht binnen prikken: 1-0. De tweede helft was nog geen drie minuten oud of wederom Djoemian Sarkam dook bij de eerste paal op om een vrije trap van Ruperto Dorothea tegen het garen te koppen: 2-0. Geinoord was geknakt en kon niet meer, het plichtmatig spelende Spijkenisse wilde kennelijk niet meer. Shane van den Engel mocht aan het eind van de westrijd de afgemeten voorzet van Dorothea vanaf de achterlijn tegen het garen lopen: 3-0. Spijkenisse bezet de derde plaats met een voorsprong van vier punten op het sterk opkomende FC ’s-Gravenzande. Desondanks zullen de Spijkenissers aanstaande zaterdag vol aan de bak moeten om de punten mee terug te nemen naar het sportpark Jaap Riedijk.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Eric Polet, Boudy Hoogendoorn, Harvey Wijngaarde, Jeffrey Schenk; Shane van den Engel, Breuklin Almeida (70. Elwin Spoel), Stefano Zevenbergen; Ruperto Dorothea, Julien Gret (59. Jorn Berkelaar), Djoemian Sarkam (85. Runell Martis).