Stockfoto
Stockfoto

Wielernieuws

Sport 123 keer gelezen

Melaka (Maleisië)- Lex Nederlof heeft in Maleisië de Melaka Governor's Cup (1.2) op zijn naam geschreven. De bijna 47-jarige Oostvoornaar van CCN Cycling Team en tevens 's werelds oudste actieve renner op continentaal niveau won na dertien ronden van 15.2 kilometer door het historische Melaka de sprint van zijn Maleisische medevluchter Sea Keong Loh (OCBC Singapore Continental Cycling Team). Diens ploeggenoot Thomas Rabou gaf de koers een extra Nederlands tintje door de sprint van het peloton te winnen en derde te worden.


Retie-Schoonbroek (Belgie): Wouter Peters uit Heenvliet heeft in de Open Omloop van Retie-Schoonbroek voor junioren een verdienstelijke zevende plaats behaald. De renner van Restore Cycling sprintte in de 90 kilometer lange rit achter een kopgroep van zes man naar de zevende plaats. De Belgen Stijn de Visscher, Senne Leysen en Vincent Peeters kleurden als winnend trio het podium.


Borsele: Chanella Stougje uit Zuidland heeft in de driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen een goede elfde plaats behaald in het eindklassement. De Rotterdamse ploeggenote van Stougje, Nicky Zijlaard, werd eindwinnares van de Zeeuwse rittenkoers. De renster van RWC Ahoy behield met één seconde voorsprong nipt haar leiderspositie in de derde en laatste etappe. De Belgische Lotte Lopecky. Anouk Rijff uit Valkenswaard maakt het podium compleet met een derde plaats. De voormalige renster van PRC Delta, Chanella Stougje behaalde haar hoge klassering met een negende plaats in de 13 kilometer lange tijdrit achter onder meer winnares Nicky Zijlaard op de eerste dag, klasseerde zich voor haar Dirkslandse ploeggenote Marjolein van ’t Geloof op plaats zes in de tweede etappe achter winnares Daphne Hommes en finishte op de slotdag als vierde achter het winnende trio Lotte Kopecky uit Belgie, diens landgenote Saartje Vandenbroucke en de Britse Alice Barnes.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant