Afbeelding

Waterpolo nieuws

Sport 174 keer gelezen

Spijkenisse - De waterpolosters van De Kempvis hebben zich in het Rivièrabad met een belangrijke 7-5 (2-1, 1-1, 2-1, 2-2) overwinning tegen ZV de Zaan 3 verder verwijderd van de staartploegen in de Bond tweede klasse A, Wiekslag en De Snippen. De formatie van coach Peter Koster speelde in het sportieve treffen op alle fronten een uitstekende wedstrijd en scoorde daarbij ook drie keer uit vier manmeer situaties

. Doelvrouwe Tinke den Haan hield haar team met knappe reddingen overeind, waardoor het vertrouwen bij haar teamgenoten alleen maar toenam. ‘Het zat er aan te komen,’ toonde Peter Koster zijn blijheid. ‘Het was dan wel niet af te zien aan de uitslagen, omdat de ploeg in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden nu vanaf de eerste periode scherp aan de wedstrijd begon. De ploeg heeft slim polo laten zien en daarbij keihard gewerkt, nergens verzaakt. De meiden waren scherp, lagen goed in het water en waren optimaal geconcentreerd. Nu namen wij het initiatief en een voorsprong, waardoor de tegenstander nu eens achter ons aan moest zwemmen. Iedereen heeft gespeeld op de toppen van hun kunnen en dat heeft zich uitbetaald,’ aldus de coach van De Kempvis. De overwinning van De Kempvis was met het oog op de aankomende wedstrijden tegen de topdrie achtereenvolgens ZVL 3 aanstaande zaterdag, Het Y en koploper HZ Zian heel belangrijk. Daarna volgt de staartwedstrijd uit tegen Wiekslag.

De Kempvis: Tinka de Haan; Patricia van Nierop, Melanie Bakker (2 keer), Divera Bakker (3 keer), Wieteke Kleinherenbrink (1 keer), Femke de Haan, Suzanne Dusseljee, Dayane Melief, Tess Kok (1 keer), Sofie Goudriaan, Roxanne van Nieuwamerongen.

Harmelen- De waterpoloërs van De Kempvis hebben in Harmelen in een spectaculaire wedstrijd een verdienstelijk gelijkspel van 10-10 (5-4, 2-2, 2-2, 1-2) behaald. De Spijkenissers, die in eigen huis met 8-10 van de Harmelers hadden verloren, begonnen met een 3-0 achterstand heel slecht aan de wedstrijd. De ingeving van Joost van Nieuwamerongen bleek voldoende, want de jongeling trok het gat met een loepzuivere hattrick in één ruk dicht: 3-3. De mannen van de coaches Nico van Nieuwamerongen en Wil Bloemberg sloten het eerste deel af met een minimale 5-4 achterstand. De tweede en derde periode ging gelijk op, ook met manmeer/minder situaties. De Kempvis kwam in het slotakkoord door een numerieke meerderheid op gelijke hoogte: 10-10. ‘We hadden eigenlijk moeten winnen, maar zagen geen kans om de numerieke meerderheid verder uit te buiten. Al met al ben ik dik tevreden met het goede spel en is het eigenlijk mooi dat we toch nog een puntje mee naar huis mochten nemen,’ aldus coach Wil Bloemberg. Joost van Nieuwamerongen incasseerde in de slotminuut zijn derde p-tje. Bij de Spijkenissers ontbraken Koos Smeding en Marcel Bakker. De Kempvis bezet in de Bond derde klasse A de achtste plaatsmet perspectief om zelfs nog te klimmen. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag tegen medemiddenmoter PZ&PC.

De Kempvis: Henk de Bruijn; Ronald van Dijk, Koen Goudriaan (1 keer), Remco van der Werf, Remco van Nierop, Joost van Nieuwamerongen (4 keer), Bas Havelaar (1 keer), Alex Weijts (3 keer), Max van Drongelen, Alwin van Aggelen (1 keer), Stefan Kuurstra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant