Afbeelding

SC Botlek ziet concurrentie verliezen

Sport 91 keer gelezen

Spijkenisse - SC Botlek deed in de streekderby tegen FC Vlotbrug wat het moest doen. Winnen. Dat deden de mannen van Rinus Schrijver dan ook en wel met 2-0 (2-0). Hoewel de uitslag wat magertjes is uitgevallen, zijn de Spijkenissers nauwelijks in de problemen geweest. SC Botlek verstevigde zijn leidende positie in de derde klasse D met 9 punten voorsprong op FC Binnenmaas en 10 op het verliezende DBGC, dat echter een wedstrijd minder in de benen had. Het kampioenschap komt dus steeds dichterbij.

‘We spelen nog acht finales, maar het begint er nu steeds rooskleuriger uit te zien,’ gaat Rinus Schrijver de favorietenrol niet meer uit de weg, ‘Als we de wedstrijden zelf rustig uitspelen en de concurrenten helpen ons een beetje, ja dan is het kampioenschap een kwestie van tijd. We hebben een volwassen ploeg en kunnen ten opzichte van de tegenstander in elke linie het verschil maken.’ FC Vlotbrug vecht stilaan voor lijfsbehoud, mocht dus niet verliezen, maar deed dat dus wel, waardoor het wekelijks een gevecht zal worden om te overleven. ‘SC Botlek is een zekerheid, maar voor het overige is het in deze zware Mickey Mouse competitie allerminst zeker,’ geeft verliezend trainer Bert van der Lijn aan dat de spanning vanaf de zevende tot en met de laatste plaats in de derde klasse D er van af druipt. ‘We krijgen Oud-Beijerland, Stellendam en De Jonge Spartaan nog. Rechtstreekse concurrenten om ons veilig te spelen. Maar er is nul zekerheid, want ook deze clubs beginnen zich te roeren,’ beseft de trainer van FC Vlotbrug dat er elke wedstrijd volle bak strijd moet worden geleverd om te overleven.

De wedstrijd tussen SC Botlek en FC Vlotbrug op het sportpark De Brug was niet hoogstaand. Na krap een halfuur spelen nam de thuisclub de leiding door John Ackon, die vanuit de scrimmage zijn inzet over de doellijn zag caramboleren: 1-0. Ralf van der Meer joeg op slag van rust een vrije trap achter doelman Pieter Fokker in de kruising: 2-0. De thuisclub liet het initiatief in de tweede helft aan FC Vlotbrug, maar had de wedstrijd eigenlijk geheel onder controle. De Hellevoeters kwamen niet verder dan enkele speldenprikken, waar de defensie van de SC nog koud of warm werd. De Botlekkers kregen via Nasser Abdalla en Mike Kortsmit nog de beste kansen, maar zij faalden oog in oog met Fokker in de afwerking. ‘Het was een draak van een eerste helft. We hebben het eerste halfuur door de druk van SC Botlek alleen maar tegengehouden. Bij balbezit deden we niets, speelden we te angstig. We hebben de linies te lang gehouden. In de tweede helft speelden we met meer druk naar voren, maar dan zijn we niet slagvaardig genoeg om de kleine mogelijkheden die je dan krijgt te benutten,’ aldus Bert van der Lijn. Rinus Schrijver was blij met de punten. ‘We hebben zakelijk gespeeld en hebben de wedstrijd vanaf de eerste tot en met de laatste minuut gecontroleerd. We hebben nogmaals een volwassen ploeg, die het verschil in elke linie ten opzichte van de tegenstander kan maken. Dat neemt niet weg dat we respect tonen voor elke tegenstander,’ besloot de trainer van SC Botlek. SC Botlek speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur in en tegen de onberekenbare hekkensluiter Stellendam. FC Vlotbrug moet het op De Kooistee om 14.30 uur in een rechtstreekse degradatieconfrontatie opnemen tegen Oud-Beijerland.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Ralf van der Meer; Glenn Meeles, John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (46. Maldini Cruz); Jordy de Winter (73. Earl Starke); Nasser Abdalla, John Ackon (55. Mike Kortsmit).

FC Vlotbrug: Pieter Fokker; Tim Eikelenboom, Sonny Booth, Mitchell de Zeeuw (75. Casper Filé); Ivo Meijer (64. Nick Buys), Mark van Meurs (70. Yoeri Rietdijk), Quint van Remmerden, Robbert van der Zanden; Daniël Deurloo, Mitchell Zuijderwijk, Simeon Seghers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant