Wielernieuws

Sport 93 keer gelezen

Woensdrecht - Deltarenner Daan van Sintmaartensdijk greep in de Wielerronde van Woensdrecht voor nieuwelingen met een vierde plaats net naast het podium. De Zuidlander moest in Oost-Brabant winnaar Lars Akkermans uit Ossendrecht, Bjarne Leijs uit Standaardbuiten en Tilburger Ramon van Bokhoven voor laten gaan. Zuidlander Mario Poldervaart, evenals Daan van Sintmaartensdijk uitkomend voor PRC Delta werd tiende.

Strijen - Henriette Woering is in de 12e Omloop van Strijen voor elite-vrouwen zonder contract op de tiende plaats geëindigd. De 21-jarige Rozenburgse, die uitkomt voor Zeeuws-Vlaanderen, bevond zich in een achtervolgende groep op jacht naar de zes koploopsters. De 22-jarige Westlandse Judith Bloem (Restore Cycling) uit Kwintsheul werd derde achter de zegevierende Kirsten Peetom (NWV Groningen) uit Badhoevedorp en haar ploeggenote Lotte van Hoek uit Vlijmen voor laten gaan. De goed rijdende Inis Klok (Zeeuws-Vlaanderen) uit Rockanje passeerde de streep als twaalfde.

Chanella Stougje (RWC Ahoy’) uit Zuidland klasseerde zich bij de junior-vrouwen als tiende achter onder anderen winnaares Jeanne Korevaar (Jan van Arckel) uit Groot Ammers, de Britse Emily Kay en de nationaal kampioene Marjolein van ’t Geloof (Ahoy’) uit Dirksland. Bij de nieuwelinge-vrouwen behaalde Delore Stougje (Ahoy’) uit Zuidland een zevende plaats. De bloemen waren voor Kylie Waterreus (RWC Ahoy’).

Maassluis - Deltarenner Erik Meerkerk uit Zuidland heeft de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie op het parcours van De Coureur in Maassluis zegevierend afgesloten. Meerkerk hield in een veld van honderd deelnemers Dico Storm uit Nieuw-Beijerland en Jan Hordijk (De Pedaalridders) uit Westmaas achter zich. Deltarenner Daniel Verzijl uit Oostvoorne finishte als zesde en ex-Hellevoeter Kasper Schotte (PRC Delta) passeerde de meet als tiende. Al in het begin werd er flink tempo gemaakt. Onder aanvoering van Wateringer Jesper Asselman en Dico Storm kwam er een eerste kopgroep van zes renners tot stand waar daarna nog eens zo’n vijftien coureurs bij aansloten. De krachten waren in deze groep gelijkmatig verdeeld en na een uur bezorgden ze het peloton een lap. In de finale wisten Dico Storm, Erik Meerkerk en Jan Hordijk met lichte voorsprong uit de laatste bocht te komen. In de sprint pakte de ervaren Erik Meerkerk zijn medevluchter Dico Storm. Jan Hordijk finishte enkele lengtes daarachter als derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant