Spivo nog niet veilig

Sport 138 keer gelezen

Tilburg - De volleybalsters van Spivo hebben ondanks de 3-1 (25-19, 25-14, 25-22, 23-25) nederlaag in Tilburg tegen titelkandidaat Sarto een belangrijk puntje overgehouden.

‘De wedstrijd tegen Next Volley wordt aanstaande zaterdag heel belangrijk. Als we die winnen, doen we inzake de veilige negende plaats goede zaken,’ vertrouwt coach Ronald Lacroes op de kwaliteiten van zijn ploeg. Spivo begon de eerste set hoopvol tegen Sarto, maakte weinig fouten en nam zelfs een 13-16 voorsprong. De thuisclub boog de achterstand door een uitstekende servicebeurt om in een 19-16 voorsprong en uiteindelijk 25-19 (1-0). ‘Dat heeft ons in het vervolg van de set opgebroken.’ De bezoeksters kwamen er door een teveel aan fouten, waaronder servicefouten in set twee niet aan te pas: 25-14 (2-0). Spivo herstelde zich in de derde set, liep lang mee met de Tilburgsen, maar eenmaal bij 18 punten was de weerstand van Spivo over: 25-22 (3-0). De equipe van coach Ronald Lacroes na in de vierde set een 3-8 voorsprong, zag deze met 7-8 bijna als sneeuw voor de zon verdwijnen. De finale in de set was zinderend. Bij 21-22 bracht Lisanne Baak de stand met een uitstekende blokkering op 21-23. Bij 23-23 bezorgde Mariska Hommels met een goede servicebeurt haar ploeg met 23-25 alsnog een punt: 3-1.

Spivo speelt aanstaande zaterdag in Den Oert om 16.45 uur tegen Next Volley.

Spivo: Kim Kegel, Mariska Hommels, Lisanne Baak, Jill van Rhee, Sanne Kegel, Janny Plomp en Tessa Martherus als libero. Daisy Stolk, Manja Scheffers, Laura Kerkhof en Jenny Vogler kwamen ook min actie.